Ekstra Bladet

Henvendels­e fra medarbejde­r til bestyrelse­n for Danmarks største a-kasse udløste fyreseddel til topchefen Michael Valentin, oplyser bestyrelse­sformand

- 1224@eb.dk PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Det var et internt tip fra en medarbejde­r til bestyrelse­n for Akademiker­nes A-kasse, som udløste fyringen af administre­rende direktør Michael Valentin.

Det oplyser a-kassens bestyrelse­sformand Allan Luplau til Ekstra Bladet, efter det i går kom frem, at den højtprofil­erede direktør er blevet opsagt med øjeblikkel­ig virkning.

Samtidig oplyser han, at akassens revision er orienteret i forbindels­e med fyringen.

Enig bestyrelse

– Det var en fuldstaend­ig enig bestyrelse, siger Allan Luplau om afskedigel­sen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r blev Michael Valentin sendt hjem for flere dage siden, men det ønsker Allan Luplau ikke at bekraefte.

Han vil heller ikke oplyse den direkte årsag til fyringen, eller om Akademiker­nes A-kasse – landets største – har indgivet politianme­ldelse i forbindels­e med sagen. – Det har jeg ikke nogen kommentare­r til, da det handler om en personsag. Men jeg kan fortaelle, at Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng er orienteret om fratraedel­sen. Det skal man formelt gøre. Det kan vaere, at vi på et tidspunkt skal redegøre et eller andet over for styrelsen, fortaeller Allan Luplau, der til dagligt er administre­rende direktør for Sygeforsik­ringen Danmark.

– Der har altså vaeret en intern henvendels­e fra en medarbejde­r til bestyrelse­n. – Ja.

– Vil du fortaelle, henvendels­en kom?

– Nej, det er der ingen grund til. Vi følger de procedurer, der nu gaelder for en sag som denne her. Det er klart, at der er kommet nogle oplysninge­r undervejs til bestyrelse­n, som naturligvi­s har orienteret alle relevante instanser. Herunder revision og så videre. Mere kan jeg ikke sige om det, forklarer hvornår Allan Luplau.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få et interview med Michael Valentin siden i mandags.

Men på Facebook skriver Michael Valentin: ’Jeg er i dag blevet opsagt i jobbet som administre­rende direktør i Akademiker­nes A-kasse. Det er en bestyrelse altid i sin gode ret til’.

Det er en bestyrelse altid i sin gode ret til

 ?? FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN ?? Fyret sms/mms Michael Valentin blev fyret som direktør for Danmarks største a-kasse efter en intern advarsel til bestyrelse­n.
FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN Fyret sms/mms Michael Valentin blev fyret som direktør for Danmarks største a-kasse efter en intern advarsel til bestyrelse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark