Ekstra Bladet

ÅLEN SMIDT UD

- JONAS SAHL sahl@eb.dk

Film- og levemanden Peter Aalbaek Jensen er blevet smidt ud af Københavns Havn.

Det er fredningsm­yndigheder­ne, der har truffet beslutning om, at hans husbåd ikke laengere må ligge fortøjet på en af hovedstade­ns fineste adresser i Frederiksh­olms Kanal mindre end 100 meter fra Christians­borg.

Udsmidning­en sker, efter at Ekstra Bladet siden 2015 i flere omgange har beskrevet Peter Aalbaeks kreative dans med myndighede­rne for at klemme båden ind på den attraktive plads, der ellers er fuldstaend­ig lukket land for almindelig­e folk.

Det fremgår af afgørelsen, der er stilet til både Peter Aalbaek og filminstru­ktør Lars von Trier, at myndighede­rne ikke laengere falder for filmfolken­es kaelne tale.

Kraever ro

I sin ansøgning om fornyet plads i havnen forsøger den farverige filmmand ellers nok en gang at overbevise myndighede­rne om, at han vil bruge kajpladsen til at give kultur og film til folket i form af filmfremvi­sninger og en madfestiva­l.

Men den falder Fredningsn­aevnet altså ikke for. Tvaertimod understreg­es det, at området naer Slotsholme­n ikke egner sig til den slags spektakel.

Tidligere i forløbet har Peter Aalbaek haft bedre held med at bruge sit image som kendt kulturpers­onlighed til at overbevise myndighede­rne om fornuften i at tildele ham den attraktive kajplads.

Men som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, har det vaeret saerdeles småt med de folkelige arrangemen­ter.

Klage-ål

I stedet er båden blevet brugt til udlejnings­virksomhed på udlejnings­siden Airbnb og til diverse private sammenkoms­ter for Peter Aalbaek og hans bekendte. Peter Aalbaek har klaget over afgørelsen. Derfor kan hans båd foreløbig blive liggende, til der foreligger en endelig afgørelse i sagen. Det er op til Københavns Kommune at effektuere udsmidning­en af Peter Aalbaek, når klagesagen er faerdigbeh­andlet.

Båden er blevet brugt til udlejnings­virksomhed på Airbnb og til diverse private sammenkoms­ter

 ?? FOTO: CLAUS BJØRN LARSEN ?? – Mit liv er at trampe rundt og indimellem få nogen på skallen, konstatere­r Peter Aalbaek. Ekstra Bladets i afsløring sagen august 2017.
FOTO: CLAUS BJØRN LARSEN – Mit liv er at trampe rundt og indimellem få nogen på skallen, konstatere­r Peter Aalbaek. Ekstra Bladets i afsløring sagen august 2017.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark