Ekstra Bladet

Naevner ikke Martin med et ord

Den tidligere prinsesse roser alle medlemmer af kongehuset, men skriver intet om eksmanden

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

Grevinde Alexandra kommer vidt omkring i bogen ’Mit lykkelige land’, der udkommer torsdag 2. oktober.

I bogen, hvor hun forsøger at afdaekke, hvorfor danskere år efter år kåres til nogle af verdens lykkeligst­e, besøger hun diverse eksperter over det meste af landet. Og så springer den 54-årige eksprinses­se ud som vinterbade­r.

Mellem seriøs statistik og fakta om lykke finder man anekdoter om Alexandras første tid i Danmark med alt, hvad der fulgte med af koldt klima, lange, mørke vinterafte­ner og et nyt modersmål.

Ikke de samme vaerdier

Hun får også fortalt om sin opvaekst, sit glimrende forhold til eksmanden prins Joachim og hans nye kone, og – naturligvi­s – kaerlighed­en til sønnerne, prins Nikolai og prins Felix.

Alexandra har et billede fra Felix’ konfirmati­on haengende på køleskabet.

Men én person glimrer i den grad ved sit fravaer, nemlig hendes seneste eksmand, fotografen Martin Jørgensen.

Ikke én gang i den 276 sider lange bog bliver den 40årige fotograf naevnt – til trods for at parret var gift i mere end otte år.

– Vi har ikke de samme vaerdier laengere, og jeg kunne ikke se os have en fremtid sammen, lød det da også overrasken­de åbenmundet fra grevinden i forbindels­e med skilsmisse­n i september 2015.

Det gaelder altså stadig – og Alexandras mange velvalgte og rosende ord om sin første eksmand og en lang raekke andre familiemed­lemmer føjer kun spot til skade.

Prins Henrik hyldes for at vaelge musikken til hende og Joachims bryllup

Hylder kongefamil­ien

Prins Henrik hyldes for at vaelge musikken til hende og Joachims bryllup i 1995, ekssvigerm­or dronning Margrethe for at vaere vidende og beleven, mens dronning Ingrid takkes for hjaelp til at finde de rette blomster til Schackenbo­rgs jorde.

Den 49-årige prins Joachim får endnu flere roser med på vejen, for selvom skilsmisse­n med Alex’ egne ord var ’smertefuld’ og ’et brud i mine børns tilvaerels­e’, så endte alt godt.

’Vi stod sammen og fik det naestbedst­e efter et lykkeligt aegteskab: en god skilsmisse’, skriver hun og tilføjer, at hun ser sig selv og eksmanden som et ’positivt eksempel på en moderne familie’.

’Vi er forbundet med hinanden. Det gør mig glad og stolt. Jeg holder meget af prinsesse Marie og deres to børn, og det samme gør mine sønner, ligesom de nyder at tilbringe tid med deres yngre søskende. Vi følges ad til arrangemen­ter og fejrer børnenes maerkedage sammen’, lyder det endvidere fra Alex.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Alexandras privatsekr­etaer for at høre, hvordan det kan vaere, at Martin helt er skrevet ud af hendes livsfortae­lling, men vi mangler stadig svar.

'Mit lykkelige land' af grevinde Alexandra udkommer 2. oktober på Politikens Forlag. Pris: 300 kroner.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Ikke én gang i grevinde Alexandras 276 sider lange bog bliver den 40-årige fotograf naevnt – til trods for at parret var gift i mere end otte år.
FOTO: MOGENS FLINDT Ikke én gang i grevinde Alexandras 276 sider lange bog bliver den 40-årige fotograf naevnt – til trods for at parret var gift i mere end otte år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark