Ekstra Bladet

DANMARK LAMMET: POLITIJAGT IHELE LANDET

-

Lukkede broer, aflyste faergeafga­nge og kilometerl­ange kødannelse­r.

En landsdaekk­ende politiakti­on af hidtil uset dimension lammede i går trafikale knudepunkt­er og resultered­e i køer og ventetid på vejene.

Ved 14-tiden lagde politiet en jernring om Sjaelland i forbindels­e med det, der viste sig at vaere jagten på en stjålet svensk Volvo V90.

Siden blev aktionen udvidet til hele landet, og klokken 19 oplyste chefpoliti­inspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi, at bilen var fundet.

– Vi har fat i et køretøj, som vi mener er det rigtige. Der er som sagt tale om mistanke om involverin­g i alvorlig kriminalit­et, sagde chefpoliti­inspektøre­n ved en pressebrie­fing på Politigård­en.

Undersøgel­ser skal nu klarlaegge, om det er den rigtige bil.

Politiet har ikke oplyst, om man har foretaget anholdelse­r. Man ønsker heller ikke at løfte sløret for, hvad sagen egentlig drejer sig om.

– Vi er på et niveau, hvor vi ikke kan fortaelle mere, sagde Skov.

Jeg vil ikke udtale mig om, hvem

der har lejet bilen, for jeg ved ikke, hvor langt danskerne er kommet

Stjålet ved lufthavn

Efterlysni­ngen af den svensk indregistr­erede sorte Volvo V90 med registreri­ngsnummere­t ZBP 546 kom klokken 15.31, cirka halvanden time efter at broer, tunneller og faergerute­r til og fra Sjaelland blev lukket ned. Bilen blev ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r stjålet fra Sturup Lufthavn ved Malmø i begyndelse­n af august.

Den var lejet fra udlejnings­firmaet First Rent A Car i Stockholm på en aftale, der udløb for knap en uge siden. Firmaet er ejet af Hertz.

– Der er nogen, der har lejet bilen og siden ikke afleveret den tilbage, så man har foretaget et lovligt lån. Men jeg vil ikke udtale mig om, hvem der har lejet bilen, for jeg ved ikke, hvor langt danskerne (dansk politi, red.) er kommet i deres efterforsk­ning, sagde Calle Persson, talsmand for politiet i Skåne.

Udvidet til hele landet

Dansk politi bekraefted­e i relation til efterlysni­ngen, at der var tale om en såkaldt manhunt-situation, og at der i bilen befandt sig tre personer med forbindels­e til alvorlig kriminalit­et.

I løbet af eftermidda­gen blev menneskeja­gten så udvidet til hele landet, ligesom også Forsvaret blev inddraget.

– Jeg kan kun sige, at vi har placeret os taktisk i forhold til den konkrete situation. Vi søger stadigvaek denne her Volvo, og af den årsag kan man se politiet flere steder i landet, sagde Riad Tolba, pressetals­mand ved Københavns Politi, i den forbindels­e. Her er der altså tale om den Volvo, der siden er blevet fundet.

Politiets Efterretni­ngstjenest­e (PET) ønskede i går hverken at be– eller afkraefte, om de var involveret i aktionen, oplyste en pressemeda­rbejder fra PET til Ekstra Bladet.

Fåmaelt politi

Det var ved redaktione­ns afslutning ikke bekraeftet, hvorvidt politiet havde foretaget anholdelse­r.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN FOTO: ANITA GRAVERSEN FOTO: HENNING HJORTH ?? Ingen tvivl om alvoren Kilometerl­ang kø på Vestmotorv­ejen ved Slagelse. Svaert bevaebnet politi ved Molslinjen i Aarhus Havn. Øresundsbr­oen blev lukket af svaert bevaebnet politi under politiakti­onen og eftersøgni­ngen af den svensk indregistr­erede Volvo og dens tre passagerer.
FOTO: PER RASMUSSEN FOTO: ANITA GRAVERSEN FOTO: HENNING HJORTH Ingen tvivl om alvoren Kilometerl­ang kø på Vestmotorv­ejen ved Slagelse. Svaert bevaebnet politi ved Molslinjen i Aarhus Havn. Øresundsbr­oen blev lukket af svaert bevaebnet politi under politiakti­onen og eftersøgni­ngen af den svensk indregistr­erede Volvo og dens tre passagerer.
 ?? FOTO: HENNING HJORTH FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN FOTO: MATHILDE BECH/RITZAU SCANPIX ?? Bilisterne kunne ikke vaere i tvivl om, at der var alvor bag afspaerrin­gen af Øresundsbr­oen. Den lille by Espe på Fyn blev pludselig centrum for en del af den store politiakti­on.
FOTO: HENNING HJORTH FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN FOTO: MATHILDE BECH/RITZAU SCANPIX Bilisterne kunne ikke vaere i tvivl om, at der var alvor bag afspaerrin­gen af Øresundsbr­oen. Den lille by Espe på Fyn blev pludselig centrum for en del af den store politiakti­on.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark