Ekstra Bladet

UNDERKAST JER

Sådan er fronterne trukket op i konflikt med skyderi

- SUNE FISCHER DAN BJERREGAAR­D

Underkast jer eller krig.

Sådan lyder det ultimatum, som den ene part i den verserende bandekonfl­ikt i hovedstads­området ifølge en raekke af hinanden uafhaengig­e kilder har stillet den anden part. Kilderne ønsker af hensyn til deres sikkerhed at vaere anonyme. Ekstra Bladet kender deres identitet.

Konflikten har haerget på Nørrebro og den københavns­ke Vestegn de seneste to uger, hvor maskerede maend har affyret skud i gaderne. Både bandefigur­er og tilfaeldig­e er blevet ramt.

Tilfaeldig­e ramt af skud

I den forløbne uge slog politiet til to gange, hvor de ved begge lejlighede­r anholdt større grupper af personer, der vurderes at vaere centrale aktører i konflikten.

Senest blev 11 personer fremstille­t i grundlovsf­orhør og sigtet for to røverier af personbile­r og fire episoder med drabsforsø­g, hvor i alt fem er blevet såret. Heraf to helt tilfaeldig­e maend i 50års-alderen.

Blandt de 11 er den unge mand, der blev overfaldet i en frisørsalo­n på Nørrebroga­de om eftermidda­gen 16. september samt hans far.

– Ifølge vores opfattelse er der tale om en intern konflikt i en bandegrupp­ering, der nu er splittet op, siger Torben Svarrer, chef for afdelingen for organisere­t kriminalit­et, Københavns Politi.

I forhold til konflikten­s rødder er politiet i vildrede.

– Vi kender ikke den nøjagtige grund til, at de er i konflikt. Vi hører forskellig­e ting, men intet, der kan dokumenter­es, siger Torben Svarrer.

– Det er heller ikke sikkert, at de (involvered­e, red.) alle sammen selv ved det, tilføjer han.

Kerne af centrale figurer

Denne udlaegning understøtt­es af kilder med indsigt i miljøet. Heller ikke her har man det fulde billede.

Til gengaeld fortaelles det, at en lille kerne af centrale figurer traekker i trådene, og at der er opstået splid imellem dem.

Kilderne fortaeller videre, at den del af konflikten­s parter, som fortsat holder til i Mjølnerpar­ken, ikke laengere

Vi vurderer, at der også kan vaere tale om et opgør om kriminelle markeder

Ifølge vores opfattelse er der tale om en intern konflikt i en bandegrupp­ering

ønsker at baere Brothas’ bandemaerk­e. Til gengaeld vil modparten gerne videreføre bandenavne­t.

Fra Rigspoliti­et lyder det: – Vi vurderer de seneste skyderier i det storkøbenh­avnske område som et udtryk for flere ting. Vi vurderer, at det er udtryk for, at der er intern strid mellem personer med tilknytnin­g til

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? 27-årig ramt af skud Konflikten­s foreløbigt seneste episode udspandt sig sent tirsdag aften på Rentemeste­rvej i Københavns Nordvest-kvarter. Her blev en 27-årig mand ramt af skud.
FOTO: KENNETH MEYER 27-årig ramt af skud Konflikten­s foreløbigt seneste episode udspandt sig sent tirsdag aften på Rentemeste­rvej i Københavns Nordvest-kvarter. Her blev en 27-årig mand ramt af skud.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiet undersøger en bil, der blev beskudt på Lygten på Nørrebro i København 18. september. En 34-årig mand blev ramt. Han er uden for livsfare.
FOTO: KENNETH MEYER Politiet undersøger en bil, der blev beskudt på Lygten på Nørrebro i København 18. september. En 34-årig mand blev ramt. Han er uden for livsfare.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? 18. september blev der affyret skud imod en sort VW Golf i Herlev. Chaufføren af bilen undgik at blive ramt.
FOTO: KENNETH MEYER 18. september blev der affyret skud imod en sort VW Golf i Herlev. Chaufføren af bilen undgik at blive ramt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark