Ekstra Bladet

ELLER KRIG

Og overfald

- Fish@eb.dk; db@eb.dk

en bandegrupp­ering på Nørrebro, der nu – som vi ser det – truer med at splitte gruppering­en op i forskellig­e fraktioner, siger Michael Kjeldgaard, chef for Rigspoliti­ets Nationale Efterforsk­ningscente­r (NEC).

Politiet vurderer, at i hvert fald en del af årsagen til konflikten har rødder i uoverensst­emmelser vedrørende illegale interesser:

– Vi vurderer, at der i forbindels­e med konflikten også kan vaere tale om et opgør om kriminelle markeder, hvor personer med tilknytnin­g til føromtalte Nørrebro-gruppering forsøger at få fodfaeste i visse boligområd­er langs sydkysten, siger Michael Kjeldgaard.

Bag politiets lidt firkante- de udmeldinge­r skjuler der sig imidlertid et broget billede. For hvem er i konflikt – og ikke mindst hvorfor?

Afvist i miljøet

Ekstra Bladet har opsøgt gruppering­en i Mjølnerpar­ken, men her ønskede man ikke at tale. Høfligt afvist blev avisens reporter sendt hjem igen.

– Vi har ingen kommentare­r, lød det.

I forbindels­e med konflikten har redaktione­n vaeret i kontakt med en raekke kilder med indsigt i miljøet, der alle bidrager med små brikker til puslespill­et om konflikten­s årsager.

Politiet har ikke ønsket at saette navn på gruppering­en. Men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er der tale om gruppering­en Brothas, der har sit ophav i netop Mjølnerpar­ken. Det var her, den blev grundlagt. Siden fik gruppering­en medlemmer andre stedet i København.

Dertil kommer andre områder. Her bruges bynavne. Askerød, Hundige, Ishøj, Albertslun­d og så videre.

Selv om banderne gerne

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Politibetj­ente oplevede på taet hold et skyderi på Nørrebro 21. september. En 19-årig med perifer bandetilkn­ytning blev alvorligt kvaestet.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Politibetj­ente oplevede på taet hold et skyderi på Nørrebro 21. september. En 19-årig med perifer bandetilkn­ytning blev alvorligt kvaestet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark