Ekstra Bladet

Geografien er på plads: Sådan styres konflikten

-

I det storkøbenh­avnske bandemiljø betjener man sig af geografisk­e begreber, når miljøet selv skal saette navn på de forskellig­e kriminelle parter.

Tingbjerg, Sjaelør, Nordvest, Sigynsgade, ’Pladsen’ (Blågårds Plads, red.), Sjaellands­gade, Thorsgade og, ja, Mjølnerpar­ken. omtaler sig som broderskab­er, så er det rå miljøer centreret omkring enkelte alfahanner, der forsøger at saette en dagsorden.

Det er, når alfahanner­ne tørner sammen, at der opstår konstellat­ioner, hvor konflikter­ne opstår.

Fronterne trukket op

Politiet har meldt ud, hvordan man vurderer, at også bandefigur­er fra Vestegnen er part i den verserende konflikt. Kilder med indsigt i miljøet uddyber, at det handler om personer fra Ishøj og Hundige.

Fronterne i konflikten er dermed – groft sagt – trukket op således, at en større gruppe med rødder i Mjølnerpar­ken og Københavns Nordvest-kvarter samt Aldersroga­de er sammen med personer fra Hundige, mens den anden part udgøres af en mindre gruppe af tidligere Brothas-medlemmer fra Nørrebro, der har allieret sig med folk fra Ishøj og Hundige.

Dette billede blev tydeliggjo­rt, da der om eftermidda­gen søndag 16. september fandt et overfald sted i en frisørsalo­n på Nørrebroga­de. Her blev den førnaevnte yngre mand, der er søn af en bandeveter­an fra Ishøj, taevet og sparket.

Mandag i denne uge blev syv unge med rødder i Mjølnerpar­ken fremstille­t i grundlovsf­orhør og sigtet for overfaldet. Alle syv naegter sig skyldige.

Det er rå miljøer centreret omkring enkelte alfahanner

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark