Ekstra Bladet

Snød sig til 10.000 kr. i ’Til middag hos ...’

Uffe Holm chokerer i populaert tv-program. Seerne er sure

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Alle kneb gaelder.

I hvert fald hvis man spørger komikeren Uffe Holm.

I torsdagens afsnit af TV3’s ’Til middag hos ...’, hvor Uffe Holm, Joachim Knop og Fie Laursen besøger Nicoline Toft, bliver vinderen af ugens mad-konkurrenc­e kåret.

Uffe Holm bliver – måske noget overrasken­de – udråbt til vinder med 22 point, efterfulgt af dj Nicoline Toft med 19 point.

Fedtede med pointene

Men den opmaerksom­me seer vil nok have opdaget, at Uffe Holm ikke havde helt rent mel i posen, da han hev sejren hjem.

Hver gang, der skulle uddeles point til konkurrent­erne, gav han nemlig udelukkend­e et point ud af ti mulige, mens de andre gav ganske høje karakterer til Uffe Holm og hinanden for deres evner i køkkenet.

Med den strategi ønskede Uffe Holm at sikre sig sejren og de 10.000 kroner, som man i programmet vinder til et velgørende formål.

Snyder bevidst

Til Ekstra Bladet fortaeller han, at han helt bevidst har snydt og givet de andre deltagere lave point for selv at kunne løbe med de 10.000 kroner til KidsAid.

Ud over at give sine konkurrent­er lave karakterer, fik han også den anerkendte kok Thomas Rode til at lave maden for ham. Meningen med programmet er ellers, at man skal lave maden selv.

– Jeg spurgte produktion­en, om der nogensinde var nogen, der bare havde givet lave karakterer for at vinde. Det var der ikke, så det besluttede jeg mig for at gøre. Jeg kender jo alle deltagerne, og de kender mig. Så det var bare sjov og ballade. Havde jeg ikke kendt dem, så havde jeg aldrig gjort det, siger han til Ekstra Bladet.

Tog det paent

Ifølge Uffe Holm har Joachim Knop, Fie Laursen og Nicoline Toft alle taget snyderiet paent. Heller ikke selskabet bag produktion­en er sure.

Det er dog langt fra alle seere, der har set igennem fingrene med det atypiske snydenumme­r.

– Der er altid nogen, der vil sige, at man er tarvelig, og det har folk også gjort på de sociale medier. Men det er underholdn­ing, og jeg ville give programmet noget kant. Alle sidder jo bare og siger, at ’det smager så godt’, og så ville jeg bryde lidt med det. Hvis pengene havde gået til mig selv, havde jeg aldrig gjort det, men i den her situation

Hvis pengene havde gået til mig selv, havde jeg aldrig gjort det

synes jeg, at det var i orden. Jeg fortryder det ikke, siger Uffe Holm.

Typisk Uffe

Uffe Holm fortaeller, at der derfor heller ikke var nogen sure miner fra de andre deltagere, da kameraerne var blevet slukket.

– De synes jo, at det er en typisk ’Uffe’. De var flade af grin. Vi går jo ikke så højt op i det, for det er bare underholdn­ing, og jeg må sige, at jeg faktisk er lidt stolt af, at jeg er den første, der har taenkt på at gøre det nogensinde i programmet.

– Produktion­en er heller ikke sure. De havde jo givet mig lov, siger han med et grin.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra TV3, men foreløbig uden held.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? – Det er underholdn­ing, og jeg ville give programmet noget kant, siger Uffe Holm om sit snyderi i ’Til middag hos ...’.
FOTO: STINE TIDSVILDE – Det er underholdn­ing, og jeg ville give programmet noget kant, siger Uffe Holm om sit snyderi i ’Til middag hos ...’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark