Ekstra Bladet

Alexandra taler ud: Derfor dropper jeg apanagen

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Tilbage i juni sidste år meddelte grevinde Alexandra, at hun frasagde sig sin årlige ydelse med virkning fra juli 2020, hvor hendes yngste søn, prins Felix, fylder 18 år.

Alexandra modtog i 2016 2,3 millioner kroner i apanage.

I sin nye bog ’Mit lykkelige land’, der udkommer 2. oktober, uddyber hun, hvorfor hun har valgt at frasige sig den årlige millionyde­lse.

’I forbindels­e med min skilsmisse fra prins Joachim blev der truffet en politisk beslutning om at yde mig en livslang årlig apanage. Det har jeg valgt at frasige mig, når min yngste søn bliver 18 år i 2020. Det betyder, at mine forpligtel­ser og muligheder aendrer sig, og det er både befriende og spaendende’, skriver hun blandt andet i bogen.

Nervøs

’Jeg ser det som at stå ved en kløft, som jeg skal krydse ved selv at laegge plankerne til en bro. Det gør mig nervøs for det uvisse, men også forventnin­gsfuld. Jeg er herre over min egen tilvaerels­e og fremtid.

Det er endnu en grund til, at det betyder meget for mig at rejse rundt i mit land på ny og afsøge dets historier om det lykkelige liv’, skriver hun i bogen.

’Mit lykkelige land’ af grevinde Alexandra udkommer 2. oktober på Politikens Forlag. Pris: 300 kroner.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Alexandra mellem sønnerne Nikolai og Felix. Når Felix i 2020 bliver 18 år, ønsker Alexandra ikke laengere at modtage apanage.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Alexandra mellem sønnerne Nikolai og Felix. Når Felix i 2020 bliver 18 år, ønsker Alexandra ikke laengere at modtage apanage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark