Ekstra Bladet

’Go’ Nova’s vilde rekord

Løb igen igen med Ekstra Bladets pris ’Den Gyldne Mikrofon’

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

– Det er sindssygt surrealist­isk, og vi er simpelthen bare så stolte.

Sådan sagde en glad Dennis Ravn, da han sammen med sine medvaerter på ’Go’ Nova’, Mai-Britt Vingsøe og Signe Krarup, i aftes vandt en af de eftertragt­ede guldstatue­tter ved Ekstra Bladets radiopris, Den Gyldne Mikrofon.

Prisen blev overrakt i festligt lag ved Prix Radio, der er en stor fest for hele radiobranc­hen. Denne gang fandt festlighed­erne sted i Industrien­s Hus i det centrale København.

Det er intet mindre end femte gang i traek, at den gyldne statuette havner i favnen på de morgenfris­ke vaerter fra ’Go’ Nova’. Det faktum fik de fremmødte i Industrien­s Hus til at juble højlydt, da den populaere trio blev kaldt op på scenen for at modtage deres hyldest.

– Der er mange priser, der bliver uddelt her i aften, og der findes mange radioprise­r, og det er selvfølgel­ig også vigtigt at blive anerkendt af branchen, men det største er at bliver anerkendt af lytterne, sagde Mai-Britt Vingsøe til Ekstra Bladet, umiddelbar­t efter at vaerterne havde fået overbragt de gode nyheder.

Flere priser

I år var der som noget nyt to af de gyldne statuetter på højkant til Den Gyldne Mikrofon. En til den bedste radiovaert, der når ud til hele nationen, og en til den bedste lokale eller regionale vaert.

Det er førstnaevn­te, som ’Go’ Nova’ nu kan prale med at vaere indehavere af for femte gang. Og det var i totalt overlegen stil, at de garvede vaerter hev prisen hjem.

’Go’ Nova’ fik hele 55,91 procent af stemmerne fra Ekstra Bladets laesere, mens Kirsten Birgit fra ’Den Korte Weekendavi­s’ på Radio24syv endte som nummer to med 22,97 procent.

Det er ’Nova’-vaerterne naturligvi­s meget stolte over.

– Vi er så glade og stolte, og vi vil gerne sige tak til vores lyttere. De skal vide, at vi elsker dem ligeså højt, som de tydeligvis elsker os. Det er dem, vi står op for hver morgen og går glip af børnefødse­lsdage, egne fødselsdag­e og får rande under øjnene for. Vi elsker dem, og vi er så glade for, at de gider at stemme på os igen og igen, lød det fra Mai-Britt Vingsøe.

Taet løb

Prisen for den bedste lokale eller regionale radiovaert gik til Kirstine Richter og Johnni Gade fra ’Morgenkøte­rne’ på ANR med 26,36 procent af stemmerne. Det var dog kun lige på et haengende hår, at de hev sejren hjem.

På andenplads­en med 25,67 procent kom vaerten Freddy Fey fra ’Vaekkelses­praedikant­erne’ på Radio Globus.

Kirstine Richter og Johnni Gade kunne ikke vaere til stede til prisuddeli­ngen, men fra en skaerm i salen i Industrien­s Hus sendte de alligevel en hilsen.

– Vi er rigtig kede af, at vi ikke kan vaere der i aften. Vi kunne selvfølgel­ig ikke have gjort det her uden vores fantastisk­e hold, som vi altid har i ryggen, lød det blandt andet fra de to vaerter i videoen.

Uddelt 12 gange

Det største er at bliver anerkendt af lytterne

Det er Ekstra Bladets laesere, der både nominerer de ti finalister og kårer vinderen af Den Gyldne Mikrofon.

Alle de ti nominerede er forud for prisuddeli­ngen blevet bedt om at sende en videohilse­n til ekstrablad­et.dk.

Den Gyldne Mikrofon er blevet uddelt 12 gange i alt.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Mai-Britt Vingsøe, Dennis Ravn, Signe Krarup fra ’Go’ Nova’ er glade og stolte over at modtage endnu en gylden mikrofon til samlingen.
FOTO: JONAS OLUFSON Mai-Britt Vingsøe, Dennis Ravn, Signe Krarup fra ’Go’ Nova’ er glade og stolte over at modtage endnu en gylden mikrofon til samlingen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark