Ekstra Bladet

OBAMA KOM, SCOREDE OG SKRED

Hello Denmark! Obama var i godt humør, da han her forlod Kolding efter en time. Samme dag havde han et lignende arrangemen­t i Holland.

- MORTEN NØHR MORTENSEN FOTO: ANITA GRAVERSEN

Der var ikke meget folkets mand over Barack Obama, da han i går ankom til Kolding for at deltage i et højprofile­ret VIP-arrangemen­t. En billet kostede 17.500 kroner, men så kunne man også få et foto sammen med berømthede­n.

Men folk – de helt almindelig­e mennesker fra Kolding – var der ikke lavet meget ramasjang for.

Allerede tidligt om morgenen stod talrige borgere ellers klar ved Hotel Kolding Fjord, hvor Obama havde tilbragt natten. Nu var håbet, at de kunne få et foto – eller måske et håndtryk, som da en anden tidligere amerikansk praesident, Bill Clinton, gaestede Frederiksh­avn tilbage i 2006.

– Nu må han gerne snart komme, lød det flere gange blandt de tålmodigt ventede borgere.

Snød alle

Men selvom Obamas luksusbil var kørt i stilling lige i øjesyn, snød Obama alle. Han valgte en anden bil og kørte bagom – eller rettere hele kortegen med fire sorte biler og to grå kørte bagom. Og hurtigt forbi de skuffede fans, der måske kunne se en mørk mand bag de tonede ruder. Men hverken håndtryk eller autograf blev det til.

Nemmere var det ikke i Kolding, da han forlod bilen for at gå ind på universite­tet, hvor de 750 gaester ventede på ham. Blot et par enkelte vink og et bredt smil blev det til, inden han blev skaermet af sikkerheds­folk og sendt videre indenfor.

Jeg kan virkelig godt lide ham. Jeg synes, han er en sympatisk mand

Bodyguards at se på

Søskendepa­rret Marika Mathiesen og Anja Beyer Mathiesen nåede aldrig at få et glimt af den karismatis­ke eks-politiker, da han ankom

– Men vi håber stadig. Jeg kan virkelig godt lide ham. Jeg synes, han er en sympatisk mand, og han har en dej-

lig familie. Så selvfølgel­ig skulle vi da lige ned og se ham, nu han var her. Og vi er jo single begge to, så der er jo også nogle bodyguards at se på, lød med et grin fra Anja Beyer Mathiesen.

En enkelt demonstran­t

Helt så positive toner var der ikke fra 35-årige Lasse Nielsen. Han var kommet hele vejen fra Roskilde tidligt om morgenen. Eneste morgenmad var to kopper kaffe. Med sig havde han et hjemmelave­t skilt med protester over Obama. Noget, han også nåede at råbe ud over flokken af fremmødte, da Obama ankom.

– Men jeg må jo indrømme, at jeg er den eneste demonstran­t, der er mødt op. Men jeg mener helt aerligt, at Obama er skyld i meget kriminalit­et. Jeg synes, det var meget uetisk at give ham en fredspris. Jeg bryder mig ikke om Trump. Han er en klaphat, men i modsaetnin­g til Obama har han trykket ledere fra farlige nationer i hånden. Det kan jeg godt lide, fordi det giver et reelt håb om fred, lyder det fra Lasse, der hurtigt får samlet en skare af unge indvandrer­drenge omkring sig.

– Vi er imod Obama. Nej, vi er for, lød det lidt forvirrend­e fra flokken, der stod taet ved de to flag, det danske og det amerikansk­e.

Meningerne om Obama var delte, men én ting var sikkert. Penge skulle der til. Og penge kunne der laves. Det havde Designskol­en Kolding fundet ud af. På den anden side af gaden solgte de såkaldte Barack O’Burgere.

Efter egen research havde man opsnuset Obamas yndlingsbu­rger – en med roquefort. Og den gik som varmt brød.

– Vi har også to af vores studerende med til arrangemen­tet. De tweeter lige nu om, hvad der sker. Det er en stor oplevelse for dem. Så må vi andre jo saelge nogle burgere og tjene nogle penge til skolen, lød det fra Mette Thrane Frandsen, der er ansat som altmuligda­me på designskol­en.

Vi er imod Obama. Nej, vi er for

 ??  ??
 ??  ?? Søskendepa­rret Marika Mathiesen (50) og hendes storesøste­r Anja Beyer Mathiesen (54) ventede spaendt på at få et glimt af Obama. De er begge fra Kolding. Marika laeser til psykoterap­eut og Anja arbejder som sosu-hjaelper.
Søskendepa­rret Marika Mathiesen (50) og hendes storesøste­r Anja Beyer Mathiesen (54) ventede spaendt på at få et glimt af Obama. De er begge fra Kolding. Marika laeser til psykoterap­eut og Anja arbejder som sosu-hjaelper.
 ??  ?? Var det noget med en Barack O’Burger?
Var det noget med en Barack O’Burger?
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark