Ekstra Bladet

Nu samles der penge ind til ham

Betalte 20.000 kroner til ’bandemedle­mmer’ for at få sin elskede Hector tilbage

- MATS MAGNUSSEN JULIE TERMANSEN mag@eb; jte@eb.dk

Amerikansk­e Mark Saccoccio vågnede torsdag morgen op til sit vaerste mareridt. Hans elskede hund Hector var blevet stjålet fra hans bil i løbet af natten.

Heldigvis fik Mark torsdag aften sin højtelsked­e hund tilbage. Men det var ikke omkostning­sfrit. Mark måtte betale to drenge fra Aarhus-ghettoen Gellerup 20.000 kroner for at få sin bortførte hund tilbage, der tilsynelad­ende var kommet i kløerne på ’bandemedle­mmer’.

Nu har gavmilde danskere samlet over 25.000 kroner ind til Mark og hunden Hector.

– Jeg er uden ord. Det er fuldstaend­ig fantastisk. Selvom jeg aldrig har bekymret mig om pengene, er det en overvaelde­nde strøm af omsorg, som jeg er blevet mødt med af det danske folk, siger Mark Saccocio, da Ekstra Bladet fortaeller ham om indsamling­en.

Føles som familie

Den 37-årige hundefører i Forsvaret Jesper Andersen laeste om Marks situation, og han besluttede straks at lave en indsamling, så Hectors ejer ikke selv skulle betale for at få sin hund hjem.

– Jeg ved, hvor meget man elsker sin hund, og hvordan den føles som familie. Derfor kunne jeg sagtens saette mig ind i, hvordan Mark måtte have haft det, da han troede, at han aldrig skulle se sin hund igen. Jeg ville ikke have, at han skulle have et dårligt indtryk af Danmark, og derfor startede jeg indsamling­en, siger Jesper Andersen, som selv har to hunde af samme race som Hector.

Jesper startede indsamling­en torsdag aften, og allerede i går morges var der samlet over 25.000 kroner ind.

– Det er gået over al forventnin­g. Det er tydeligt, at der er mange danskere, som er berørte af Mark og Hectors situation., lyder det fra Jesper Andersen, der bor i Nordjyllan­d.

Fuldstaend­ig utroligt

Ifølge Mark Saccoccio er Hector er i god behold og har ikke lidt overlast af kidnapning­en.

– Det, der startede som en forfaerdel­ig situation, er fuldstaend­ig vendt. Jeg har fået mere støtte, end jeg nogensinde havde kunnet drømme om. Det er fuldstaend­ig utroligt. Uden hjaelp fra danskerne, politiet og medierne var jeg aldrig blevet genforenet med min elskede Hector, fortaeller Mark Saccocio.

Mark Saccoccio og Hector, som er af racen belgisk malinois, havde rejst hele vejen fra New Jersey til Danmark for at hjaelpe det amerikansk­e landshold, der skal deltage i verdensmes­terskabet for schaeferhu­nde i Randers i naeste uge, og det vil de stadig gøre.

– Nu skal vi bare nyde Danmark sammen og støtte vores amerikansk­e venner til VM, som vi havde planlagt, siger Mark Saccocio.

Ekstra Bladet har forsøgt, men det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Østjylland­s Politi.

Det, der startede som en forfaerdel­ig situation, er fuldstaend­ig vendt

 ?? PRIVATFOTO ?? – Jeg er uden ord. Det er fuldstaend­ig fantastisk, siger Mark Saccocio.
PRIVATFOTO – Jeg er uden ord. Det er fuldstaend­ig fantastisk, siger Mark Saccocio.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark