Ekstra Bladet

Støtte til rå kriminalit­et

- Kathrine Hagbart Walentin Jensen Menneskere­ttigheds-jurist Algade 93 Vordingbor­g

Angiveligt stammer mange af de hvidvasked­e milliarder, der har vaeret gennem Danske Banks system, fra mafiaer og andre kriminelle. Så det handler altså om handel med stoffer, handel med mennesker, prostituti­on, kidnapning, tyveri, røveri. Om miljøer, hvor mord og brutal vold er på dagsordene­n – helt som det gaelder for forskellig­e bander her i landet. Om bestikkels­e, bedrageri, korruption.

Dette her er vel ikke ’bare’ en sag om milliarder. Det er også en sag om støtte til rå kriminalit­et. Jeg tror ikke på, at ledende medarbejde­re i bankens top kunne vaere uvidende om det. Men det siger meget om paenhedens glatpolere­de kynisme og grådighed, at man kunne ignorere de forbrydels­er, der ligger bag de mange milliarder. Så Borgen og flere ledende medarbejde­re og bestyrelse­n skal retsforføl­ges, som enhver narko- eller anden bagmand bliver det.

Bankens aktionaere­r har åbenbart gjort sig umage med ikke at vide noget. Ikke at ville vide noget. I min verden skal det vaere straffrit at spytte dem i ansigtet, når man møder dem. At de også har tjent på kriminalit­et bør straffes.

Poul-Erik Hjort Pedersen Frodesgade 140

Esbjerg Kender I de syv dødssynder?

Jeg gjorde ikke, da jeg var yngre. Men de gennemsyre­r i den grad Danmark i dag anno 2018. Fra høj til lav i samfundet.

Da jeg var ung, kendte jeg til frihed og ligevaerdi­ghed, mangfoldig­hed og ’make love, not war’.

Heldigvis – takket vaere alle frivillige, der med glaede

Da jeg var ung, kendte jeg til frihed og ligevaerdi­ghed, mangfoldig­hed og ’make love, not war’

arbejder gratis for fodboldklu­bber, gymnastik-foreninger, musik-arrangemen­ter, for unge, for gamle, for sindsliden­de, for rent miljø og baeredygti­ghed og for flygtninge etc., etc. – så består det gode, gamle Danmark stadigt. Dog noget krakeleret og ramponeret.

Stor tak til alle Danmarks frivillige.

Og her er så de syv dødssynder naevnt i vilkårlig raekkefølg­e: Grådighed, misundelse, hovmod, begaer, dovenskab, fråseri og vrede. Dertil vil jeg for egen regning tillade mig at tilføje en ottende dødssynd, der også er fremherske­nde i Danmark: smålighed.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Ledelsen i Danske Bank skal skal retsforføl­ges, som enhver narko- eller anden bagmand bliver det, skriver Poul-Erik Hjort Pedersen.
FOTO: JENS DRESLING Ledelsen i Danske Bank skal skal retsforføl­ges, som enhver narko- eller anden bagmand bliver det, skriver Poul-Erik Hjort Pedersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark