Ekstra Bladet

TAET PÅ ØNSKEAFTAL­E

Den danske Formel 1-stjerne holdt sig ikke tilbage med at bekraefte, at han kører yderligere to år for Haas – og at parterne har vaeret stort set enige laenge

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Vi er et staerkt par, og jeg er glad, at vi fortsaette­r som teamkammer­ater

Detaljerne og ikke mindst laengden på Kevin Magnussens og Romain Grosjeans respektive kontrakter afholdt teamchef Günther Steiner sig fra at bekraefte, da han mødte pressen efter traeninger­ne i Rusland. For det ville vaere ’unfair’. Hvilket daekker over, at den danske F1-kører havde fået et år mere end sin franske kollega.

En tydelig lykkelig Kevin Magnussen havde ingen problemer med at bekraefte, hvad han laver i 2019 og 2020.

– Jeg er ekstremt glad for at fortsaette med Haas i yderligere to saesoner. Jeg har haft to gode år her og er vokset meget som racerkører. Jeg føler, jeg har fundet min plads. Jeg ser frem til de to år – og måske mere, sagde han i Sochi til den internatio­nale presse.

Samtidig er han glad for ikke laengere at skulle skjule sine fremtidspl­aner for omverdenen. For omridset af kontrakten har han kendt laenge.

– Begge parter vidste, hvad vi ville, så der var ingen stress over at vaere blandt de første til at annoncere. Vi blev enige for en rum tid siden om, at det var, hvad vi ville.

– Jeg kan lide at have to år, for det giver dig lang tid til at finde ud af, hvad du vil, og du behøver ikke stresse over det i det første år, siger Magnussen, som stort set har fået en ønskeaftal­e.

– Det er rigtig taet på. Havde du sagt for tre år siden, at jeg nu ville stå i den her situation, ville jeg ikke tro på det.

Teamkammer­aten med den etårige forlaengel­se fik et par paene ord med på vejen.

– Kontinuite­t for et team som vores er vigtigt. Romain er en staerk og hurtig kører; jeg føler, jeg har laert fra ham og han fra mig. Vi er et staerkt par, og jeg er glad, at vi fortsaette­r som teamkammer­ater, siger han.

Flytter til London

Som konsekvens af forlaengel­sen flytter han også fra Dubai til London for at komme taettere på Haas-teamets europaeisk­e baser. Teamet udvikler sig og benytter simulator meget mere end tidligere.

– Løbsingeni­ørerne er baseret i England, og jeg har ikke rigtig tidligere haft brug for at komme dertil, men nu er vi begyndt at bruge simulatore­n i Italien rigtig meget, så det betyder, at vi kører i den i Italien og debriefer i England.

– Derfor er det bare besvaerlig­t at vaere i Dubai. Det var nemmere i år, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark