Ekstra Bladet

Den nye kontrakt

-

Endnu er der ikke sluppet mange detaljer ud om betingelse­rne i Kevin Magnussens kontraktfo­rlaengelse, men at den indeholder en lønforhøje­lse giver sig selv.

Med en grundløn hidtil på ’kun’ en million dollar har danskeren ligget langt fra Romain Grosjean, som blev fyrsteligt betalt for at hoppe på Gene Haas’ projekt. Franskmand­en skulle have tjent i størrelses­ordenen 4060 millioner kroner årligt i sine første tre saesoner.

Teamet har ingen grund til at betale sine kørere så meget nu, hvor bejlerne har stået i kø.

For danskeren har det handlet om at få så mange penge som muligt ud af Haas, uden at aftalen bliver betinget af sponsorate­r fra Bestseller. Haas-ledelsen skulle balancere mellem at give en fair aftale, samtidigt med at den danske lejr også kunne presses, for de interessan­te alternativ­er stod ikke i kø.

Ligesom alle kontrakter i Formel 1 er Kevin Magnussens praestatio­nsbetinget.

Som Gene Haas konstatere­de i sommer:

– Når vi (teamet, red.) klarer os godt, klarer de (kørerne, red.) sig godt.

Må aflevere lønnen

Det daekker i Magnussens tilfaelde både over pointbonus og bonus for placering i konstruktø­r-VM. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r skulle Magnussen modtage i størrelses­ordenen 20.000 dollar pr. optjent point, hvilket betyder, at han i denne saeson tjener mere i bonus end i grundløn.

Med forbedrede lønforhold i den nye kontrakt er der dermed mulighed for at tjene en ordentlig skrå, så laenge Haas forbliver konkurrenc­edygtige.

I sidste ende må danskeren dog aflevere sin løn til firmaet, han har sammen med Anders Holch Povlsen, som afbetaling på de store investerin­ger tidligere i karrieren. Hans reelle hyre er ’kun’ et par millioner kroner årligt. hut

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Gene Haas på gridden i Monaco sammen med Kevin Magnussen og danskerens personlige traener Jakob Hovgaard.
FOTO: JAN SOMMER Gene Haas på gridden i Monaco sammen med Kevin Magnussen og danskerens personlige traener Jakob Hovgaard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark