Ekstra Bladet

KLOPP SKAL STOPPE LIVERPOOLS TITELTØRKE

I DAG GAELDER DET CHELSEA: Liverpool har manageren, bredden og kvaliteten til at udfordre Manchester City i jagten på titlen

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Når Liverpool-fans skal drilles, er det ofte med historien om, hvilket skib der aldrig har lagt til i havnebyen ved Merseyside. Svaret er The Premiershi­p!

For selv om Liverpool har vundet det engelske mesterskab hele 18 gange, har klubben aldrig vundet Premier League.

Seneste mesterskab daterer sig tilbage til 1990, hvilket betyder, at nye, unge, håbefulde Liverpool-fans aldrig har oplevet den engelske traditions­klub vinde titlen.

Men med investerin­ger for naesten 1,5 mia. kr. i fire spillere – Naby Keita, Alisson Becker, Fabinho og Xherdan Shaqiri – og syv sejre i de første syv betydende kampe har Liverpool fået den bedste start i klubbens 126-årige historie. Det er blot tredje gang i historien, at klubben vinder de seks første turnerings­kampe. Et reservespa­ekket Liverpool-mandskab kom ned på jorden med ugens exit fra Liga Cup’en. Nu er der kun tre titler tilbage at kaempe om – mesterskab­et, FA Cup’en og Champions League.

Klopp blev klogere

Selv Jürgen Klopp har lov til at blive klogere på, hvordan man opnår succes på den store scene – Premier League. Da Manchester United for to år siden gjorde Paul Pogba til verdens dyreste spiller med en pris i niveauet 800 mio. kr., sagde Liverpool-manageren, at han gjorde tingene på en anden måde for at opnå succes.

Prisen for Pogba var skør. Men verden er aendret fuldstaend­igt

– Jeg havde ikke forventet, at verden ville aendre sig så meget på to et halvt år. Prisen for Pogba var skør. Men verden er aendret fuldstaend­igt.

– Det er mit ansvar at gøre Liverpool succesfuld. Det er ikke min opgave at dyrke mine holdninger og forklare, at vi ikke skal betale store summer for spillere. For så bliver Liverpool ikke succesfuld, har Jürgen Klopp udtalt til ESPN og derved erkendt, at han tog grueligt fejl.

Tyskeren med det store, brede tandpastas­mil er faldet til på Merseyside. Han har en lokal pub, som han besøger, når tiden tillader det. På mange måder er han som skåret ud af hele ånden på Merseyside: Han er åben, udadvendt, smilende og et behageligt vaesen.

Kyniske Klopp

Men bag det smilende og kaerlige ydre gemmer der sig også en kynisk toptraener, mener Morten Bruun, der er fodboldeks­pert på Discovery.

– Det kan man se på de handlinger Klopp har foretaget det seneste år. Han har diagnostic­eret truppens tilstand og fundet frem til nødvendigh­eden af en leder til forsvaret (Virgil van Dijk), en staerk målmand (Alisson), en bredere midtbane og flere offensive alternativ­er. Det er det eneste rigtige, han har gjort, hvis klubben skal udfordre i titelkampe­n, påpeger Morten Bruun og slår fast, at han ser Liverpool som eneste seriøse udfordring til Manchester City i titelkampe­n.

Efter massive investerin­ger fra klubbens amerikansk­e ejere, Fenway Sports Group, stiger presset også på Jürgen Klopp for at levere titler til klubben. Man skal tilbage til 2012 for at finde den seneste titel. Siden har klubben under Jürgen Klopp faktisk tabt tre finaler – Liga Cup’en, Europa League og senest Champions League.

– Lige her og nu taenker vi ikke på trofaeer. Vi taenker kun på at vinde fodboldkam­pe og udvikle holdet, siger Jürgen Klopp.

Lige her og nu taenker vi ikke på trofaeer. Vi taenker kun på at vinde fodboldkam­pe

 ?? FOTO: DAVID DAVIDS/AP ?? Liverpool jagter det første mesterskab i 28 år. Kluubben ved Merseyside-floden har aldrig vundet Premier League. Men med en god start på saesonen bobler optimismen.
FOTO: DAVID DAVIDS/AP Liverpool jagter det første mesterskab i 28 år. Kluubben ved Merseyside-floden har aldrig vundet Premier League. Men med en god start på saesonen bobler optimismen.
 ?? FOTO: AP ?? Jürgen Klopp skød med skarpt mod rivalerne fra Manchester United, da klubben gjorde Paul Pogba til verdens dyreste. Sådan gør vi det ikke hos os, sagde han. Siden kom tyskeren til fornuft. Denne sommer har han investeret taet ved 1,5 mia. kr. på fire nye spillere. Optimismen bobler
FOTO: AP Jürgen Klopp skød med skarpt mod rivalerne fra Manchester United, da klubben gjorde Paul Pogba til verdens dyreste. Sådan gør vi det ikke hos os, sagde han. Siden kom tyskeren til fornuft. Denne sommer har han investeret taet ved 1,5 mia. kr. på fire nye spillere. Optimismen bobler

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark