Ekstra Bladet

Vi betaler

Nordea haever priserne, men kun for såkaldte ’almindelig­e’ kunder. Førtidspen­sionist mener, at de nye gebyrer er uretfaerdi­gt fordelt

-

TEKST: JULIE TERMANSEN

Mens Danske Banks hvidvask-skandale traekker overskrift­er verden rundt, har Danmarks andenstørs­te bank, Nordea, i al stilfaerdi­ghed gjort det dyrere for mange danskere at vaere kunde hos dem.

Fra nytår skal en stor del af Nordeas 1,5 millioner kunder således til lommerne.

Nordea indfører konceptet ’Min hverdag’, som kommer til at koste 90 kroner i kvartalet – i modsaetnin­g til i dag, hvor det koster 45 kroner at have en almindelig lønkonto.

Til gengaeld afskaffer Nordea så en raekke gebyrer som haeveafgif­ter og afbetale gifter på netbank, og man gør Visakort gratis.

MENS UNGE,

folk med store formuer og kunder med boliglån slipper for at betale, skal de mange kunder, som udelukkend­e har en almindelig lønkonto, altså betale mere end dobbelt så meget som før. En af dem er 41-årige Rasmus Raabjerg fra Odense.

– Min kone og jeg er begge førtidspen­sionister, og vi vender i forvejen hver en krone. Nu kommer Nordea så og pålaegger os et ekstra gebyr for ydelser, vi aldrig bruger. Jeg føler mig stavnsbund­et, fordi jeg har en lille økonomi og er en af dem, der ikke lige kan skifte bank, siger Rasmus Raabjerg, der isaer er vred over, at han kommer til at for, at andre Nordea-kunder kan slippe.

– Det bliver os uden penge, der skal betale for de riges ydelser. Det er sørgeligt. Vi har i forvejen ikke meget, og før betalte vi med glaede de små beløb, der kom en gang imellem.

RASMUS RAABJERG

ville ønske, at banken ikke kunne pålaegge ham den slags.

– Nordea får os til at føle os som andenrangs­borgere. Vi betaler for de riges fest. Hvis jeg kunne vaelge selv, ville jeg komme ud af ’Min Hverdag’, men det kan jeg ikke. Der er ikke laengere plads til sådan nogle som os i en bank som Nordea. én pris før og kommer mere i fremtiden.

– Flere har betalt 45 kroner i kvartalet. Nu skal de betale 90 kroner i kvartalet – det er jo en ret stor forhøjelse?

– Ja, men de kunder får jo så også muligheden for eksempelvi­s at haeve valuta gratis.

– Men der har jo aldrig vaeret så få haevninger, som der er nu? Brugen af kontanter bliver mindre og mindre? Er det en reel ydelse at få? til at betale lidt

– Det er rigtigt, at der ikke er så mange, der går ind i de fysiske kasser og haever penge. Men vores pengeautom­ater har en paen trafik.

– Hvilken gruppe er størst? Gruppen, hvor det bliver billigere, eller gruppen, hvor det bliver dyrere?

– Størstedel­en af dem, som får ’Min Hverdag’, kommer til at betale det samme. Det jeg kan sige er, at vi går i nul. Men jeg kan ikke lige gå ned i hver enkelt gruppe. Det kan jeg ikke svare

her. på lige

 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? Rasmus Raabjerg finder det uretfaerdi­gt, at Nordea kun saetter prisen op for kunder, der udelukkend­e har en almindelig lønkonto.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN Rasmus Raabjerg finder det uretfaerdi­gt, at Nordea kun saetter prisen op for kunder, der udelukkend­e har en almindelig lønkonto.
 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Nordeas brev til kunderne om de nye gebyrer.
FOTO: EKSTRA BLADET Nordeas brev til kunderne om de nye gebyrer.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark