Ekstra Bladet

17.000 sygemeldt hver dag

-

Hver dag året rundt er omkring 17.000 danskere sygemeldt fra deres arbejde på grund af dårligt arbejdsmil­jø. Det svarer til svimlende 3,8 millioner sygedage årligt. Det viser en undersøgel­se, som COWI har lavet for hovedorgan­isationen FTF.

Samtidig oplever hele 25 procent – altså hver fjerde dansker – at de har et højt stressnive­au. Det viser den seneste udgave af Den Nationale Sundhedspr­ofil, som blev gennemført sidste år.

I 2013 var det tilsvarend­e tal 21 procent.

Stress kan ramme alle på tvaers af branche, køn og alder. Alligevel viser tal fra Det Nationale Forsknings­center for Arbejdsmil­jø, at offentligt ansatte og kvinder er overreprae­senteret i statistikk­erne.

der arbejder med mennesker i eksempelvi­s hjemmeplej­en og på døgninstit­utioner, men også på restaurant­er, hoteller og skoler og andre undervisni­ngsinstitu­tioner, er blevet ramt hårdere de seneste år.

– Undersøgel­ser peger på, at nedskaerin­ger og effektivis­eringer i den offentlige sektor samt målstyring og regulering kan vaere årsagen til, at det ser vaerre ud. Det giver jo god mening, at der, hvor effektivis­eringer isaer rammer hårdt, er der hvor man arbejder med mennesker, siger Yun Ladegaard, der er leder for erhvervsre­ttede indsatser, Center for Psykisk Sundhedsfr­emme, Institut for Psykologi, Københavns Universite­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark