Ekstra Bladet

375 af byens og omegnens borgere havde hver isaer på kun tre uger købt anparter for i alt 2,83 millioner kroner.

-

– Her ude på landet er vi ikke så godt vant. Her kommer ikke nye butikker, institutio­ner og højhuse hver anden dag. Derfor er det også vildt dejligt, når man har fået et helt nyt, fremtidssi­kret byggeri på matriklen her, siger hun og fortaeller, hvordan butikken i dén grad har vaeret med til at starte en positiv spiral.

– Det er synligt, at butikken har skabt ny energi og en tro på fremtiden, der igen skaber nyt og mere liv i vores by. Vi har lige fået en ny daginstitu­tion med børnehave og SFO – og en kunstgraes­bane. Der flytter flere nye børnefamil­ier hertil, og vi er blevet en by, vi er stolte af – og som lever. Oveni har Baelum fået en masse positiv bevågenhed og omtale, og det er bare så livgivende at vaere en del af efter de år, hvor naeste alle små byer i Danmark var truet af krise,

I BAELUM KØBTE

størstedel­en byens voksne indbyggere anparter, der hver isaer lyder på 2500 kroner. Også de unge i byen kunne vaere med, for den lokale bank tilbød dem et lån over fem år til et afdrag, der svarer til prisen på en pakke cigaretter om måneden, fortaeller Bente Søgaard. Hun arbejder som direktør for et arkitekt og ingeniørfi­rma i Aalborg. Derfor pendler hun på alle hverdage.

– Køber du så ikke lige ind i én af storbyens butikker på vej hjem fra arbejde?

– Nej da! Jeg køber altid ind i vores egen butik her. Hundrede procent selvfølgel­ig! En af pointerne

her har en interesse i, at er jo, at vi

alle der er gang i vores butik.

– Hvad får dig til at bruge så mange timer og energi på det her?

– Et braendende ønske om at få det til at ske. Jeg har hele tiden troet på, at det ville lykkes, og det giver mig masser af energi og lyst til at bruge mit krudt her.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark