Ekstra Bladet

Likvideret, mens han drak øl

-

Zur Ritzes brogede historie inkluderer også drabet på alfonsen Fritz Schroer, der i St. Pauli og omegn gik under navnet ’Chinesen Fritz’ – ’Kineser-Fritz’.

Om aftenen 28. september 1981 sad han på en barstol ved disken, da drabsmande­n kom ind på vaertshuse­t og målrettet gik hen til ham.

Her trak han hurtigt og resolut et skydevåben, og på klos hold draebte han den øldrikkend­e alfons.

Drabet på Schroer, der fik sit øgenavn på grund af sine smalle øjne, er aldrig fuldt opklaret. Men det menes at vaere det første lejemord af en serie, der kostede i alt fem maend livet. Alle havde andel i bordeldrif­t i det davaerende Vesttyskla­nd.

Schroers davaerende partner, kaldet ’Wiener Peter’, fordi han var fra Østrig, menes at have beordret drabet, fordi Schroer ville bryde deres samarbejde.

GERNINGSMA­NDEN

menes at vaere Werner ’Mucki’ Pinzner, der efter anholdelse­n af pressen blev døbt ’Der St. Pauli Killer’.

’Mucki’ fik selv en dramatisk død. Han blev anholdt i 1986 og sigtet for drab. Men under en afhøring hos politiet, hvor både hans kone og en anklager var til stede, trak han en indsmuglet revolver frem og draebte anklageren, konen og til sidst sig selv.

Det var i øvrigt hans kone, der havde smuglet våbnet ind til ham skjult i trusserne.

’Mucki’ kan beviseligt knyttes til fire drab. Men drabet på Fritz Schroer er ikke et af dem. ’Wiener Peter’ fik siden livsvarigt faengsel for at have bestilt ’Mucki’ til at begå drabene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark