Ekstra Bladet

Nu skal han stå skoleret

-

Endnu engang vakler Lars Løkkes forklaring i sagen om forholdet til fiskeriets såkaldte kvotekonge­r.

Statsminis­teren er igen kaldt i samråd, og der er rejst krav om redegørels­e fra V-formandens hånd.

Det sker efter Informatio­ns afsløring af nye detaljer fra de nytårskure – eller torskegild­er – i Thyborøn, som Lars Løkke Rasmussen har deltaget i de seneste år.

– Lars Løkke Rasmussen har på flere samråd i Folketinge­t klart udtalt, at han ikke havde taette relationer til kvotekonge­rne, og at hans deltagelse ved kvotekonge­rnes torskegild­er var som ’privat-Lars’, siger Enhedslist­ens Søren Egge Rasmussen i en pressemedd­elelse, hvor han tilføjer:

– Men med de nye afsløringe­r fra Informatio­n pilles statsminis­terens argument om, at han blot var ’privatLars’ fuldstaend­igt fra hinanden, og det står helt klart, at nytårskure­ne har vaeret systematis­k planlagt i forhold til at påvirke regeringen­s fiskeripol­itik, og at Løkke til arrangemen­terne endda har kvitteret med politiske løfter til kvotekonge­rne, lyder det fra Søren Egge Rasmussen, der har kaldt statsminis­teren i samråd om sagen.

Socialdemo­kratiet kraever en redegørels­e fra statsminis­teren.

Tage den gule førertrøje på

’Noget tyder på, at Løkkes ’går den så går den’-tilgang til, hvad han har oplyst i den her sag, nu rammer ham som en boomerang’.

’For i dag får vi sort på hvidt at se, at torskegild­erne i LøkkeFonde­n rent faktisk blev brugt til at påvirke statsminis­teren politisk’, siger partiets Simon Kollerup i en skriftlig kommentar.

Torskegild­erne arrangeres af kvotekonge­n John-Anker Hametner Larsen i samarbejde med skibsmaegl­er Ture Korsager.

Sidstnaevn­te har forklaret til Informatio­n, at arrangører­ne hvert år siden den første nytårskur i 2014 ligeledes har sørget for, at der har vaeret taler og sketches om fiskeriets udfordring­er, som har vaeret henvendt til Lars Løkke Rasmussen.

Og statsminis­teren har tilsynelad­ende taget bestik af budskabet.

Eksempelvi­s tog han i 2017 ordet efter en sketch, der havde handlet om fiskeriets bekymringe­r vedrørende brexit.

Lars Løkke Rasmussens kvitterede angiveligt for sketchen ved at sige, at han nok skulle ’tage den gule førertrøje på’ og styre Danmark sikkert gennem brexitforh­andlingern­e. Det beretter Informatio­n.

Ret til privatliv

Under et samråd i januar gjorde Lars Løkke Rasmussen ellers en dyd ud af, at han har deltaget i nytårskure­ne som privatpers­on.

Løkke slog fast, at hans forhold til fiskeren John-Anker Hametner Larsen ’ikke vedrører eller er styrende’ for hans virke som statsminis­ter. Og på et spørgsmål om, hvorvidt de to slet ikke taler om fiskeripol­itik, svarede han:

– Hvad taler man så om, når man er privat... Altså jeg taler om mange ting med mange folk i forskellig­e sammenhaen­ge.

– Jeg har ligesom alle andre mennesker ret til et privatliv.

– Hvem jeg spiser med privat, hvem jeg besøger privat, hvem jeg bruger min fritid med, det er privat, lød det fra desuden fra Løkke.

I forbindels­e med den seneste nytårskur sagde Løkke om LøkkeFonde­n til Ekstra Bladet:

– For mig – det er jo ikke et politisk projekt – men for mig er det også en anledning til at tale med mennesker, som jeg ikke møder hver dag inden for Christians­borgs tykke mure.

 ??  ?? Ekstra Bladet 24. januar 2018.
Ekstra Bladet 24. januar 2018.
 ??  ?? Ekstra Bladet 16. januar 2018.
Ekstra Bladet 16. januar 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark