Ekstra Bladet

Han bed politikern­e i haserne

- JANUS ØSTERGAARD jao@eb.dk

Med Kim Larsens død har vi ikke blot mistet en stor kunster, men også en personligh­ed, som ikke var bleg for at sige sin aerlige mening. Også selv om den var politisk ukorrekt.

Sådan lyder det fra kulturmini­ster Mette Bock (LA), når hun mindes nationalsk­jalden.

– Han var en kunster, som ikke var bange for at give udtryk for sine holdninger og for at vaere politisk ukorrekt. På den måde var han med til at bide borgerne og politikern­e her til lands i haserne. Det synes jeg var utroligt forfrisken­de – uanset om man var enig med ham eller ej, siger Mette Bock.

– Jeg synes, at han har vaeret en berigelse af vores samfund. Selvfølgel­ig musikalsk, men også fordi vi har haft en gavflab som ham til at røre rundt i andedammen. Han havde kontrovers­ielle holdninger. Specielt omkring rygning og rygepoliti­k var han overhovede­t ikke bange for at gå totalt imod de politisk korrekte, lyder det fra kulturmini­steren.

Kunne ikke saettes i bås

Mette Bock fortaeller, at hun selv har stiftet bekendtska­b med, hvor principfas­t Larsen kunne vaere:

– Da jeg selv var direktør for Muskelsvin­dfonden, var vi rundt med Grøn Koncert. Der havde han det princip, at han ikke ville deltage, fordi Tuborg var involveret, og dem kunne han ikke lide. Det stod han fast på.

– Han var et menneske med kant og holdninger, og dem var han overhovede­t ikke bange for at give udtryk for. Det kan jeg rigtig godt lide.

– Man kunne ikke saette ham i bås og sige, at han befandt sig et bestemt sted på et politisk spektrum. Han havde holdninger til det liv, han levede, og det samfund, som han var en del af. Det synes jeg var flot, siger Mette Bock.

Et menneske med kant og holdninger

 ?? FOTO: JEPPE CARLSEN/RITZAU SCANPIX ?? Statsminis­terens mindeord. Kim Larsen og Lars Løkke ved borgermøde­t om rygning i Øksnehalle­n.
FOTO: JEPPE CARLSEN/RITZAU SCANPIX Statsminis­terens mindeord. Kim Larsen og Lars Løkke ved borgermøde­t om rygning i Øksnehalle­n.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Kulturmini­ster Mette Bock husker tilbage på Kim Larsen som en gavflab, der ikke var bleg for at skabe røre i andedammen.
FOTO: JENS DRESLING Kulturmini­ster Mette Bock husker tilbage på Kim Larsen som en gavflab, der ikke var bleg for at skabe røre i andedammen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark