Ekstra Bladet

KONSTANT I FARE

Konkurrent­erne forsøgte at udnytte Kevin Magnussens badboy-image – men danskeren bevarede ottendepla­dsen

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Angrebene kom både på banen på banen og over radioen, hvor flere rivaler forsøgte at udnytte Kevin Magnussens bad boy-image.

Dommerne så dog kun på én eneste situation i løbet, og den handlede om Sebastian Vettels forsvar mod Lewis Lewis Hamilton.

Alligevel måtte danskeren forsvare sig efterfølge­nde.

Esteban Ocon var første mand til at forsøge. Ifølge Force India-køreren bevaegede hans danske kammerat sig under nedbremsni­ng. Synspunkte­t stod han alene med.

De klager altid

Mere ophidset var Carlos Sainz Jr., da Kevin Magnussen strøg forbi spanierens beskadiged­e Renault.

– Han skubbede mig af. Jeg har fået en straf for det tidligere. Nøjagtigt samme traek i 2015, sagde han over radioen.

Kevin Magnussen slog situatione­n hen, og det samme gjorde Haas-teamchef Günther Steiner:

– De klager altid. Under løbet og efter løbet. Jeg mener, han var markant hurtigere. Sainz sluttede et par omgange efter, så det var ret tydeligt, at Kevin ikke pressede den. Jeg synes ikke, der var et problem. Jeg lagde ikke engang maerke til det, så jeg er temmelig ligeglad.

For et løb siden blev Romain Grosjean straffet for at blokere de førende, da han blev taget med en omgang. Søndag var det hans danske teamkammer­ats tur til at ligge øre til Sebastian Vettels yndlings-klagesang: Blå flag, blå flag, blå flag.

– De tre førende biler lå meget taet. Så det er lidt svaert at lade dem alle sammen køre forbi uden nogen forstyrrel­se. Du gør dit bedste, men det er tricky, forklarer Kevin Magnussen.

Trods Vettels brok var der også kun tale om en bagatel. Tyskeren har kun sig selv at takke for, at Lewis Hamilton nu er 50 point foran i VMstilling­en. Han overhalede ellers rivalen med et perfekt timet Ferrari-pitstop for så at miste positionen kort efter på grund af en kørefejl.

Syvendepla­dsen var målsaetnin­gen for Haas og Kevin Magnussen før løbet. Hurtigt stod det klart, at Charles Leclerc løb med den. Saubers stortalent overrumple­de både danskeren og Force India med sin fart.

– Super overrasken­de, at Leclerc var så hurtig. Han overhalede mig og trak nemt fra. At holde Force India bag os var det højeste, vi kunne opnå, siger Magnussen.

Maksimalt udbytte

For ham blev det et hårdt race naermest kørt som 52 omganges kvalifikat­ion med en konstant fare lurende fra konurrente­rne bagfra.

– Vi manglede lidt fart, så jeg måtte forsvare mig mod Force India-racerne stort set fra første omgang. Jeg tror, vi fik det maksimale ud af det.

Ser frem til Suzaka

Han indtager nu syvendepla­dsen i den individuel­le stilling a point med Hülkenberg, mens Haas hentede point på Renault i kampen om den indbringen­de fjerdeplad­s i konstruktø­r-VM. Duellen fortsaette­r allerede naeste weekend i Japan.

– Jeg ser ingen grund til, at vi ikke kan fortsaette det her på Suzuka. Jeg ser frem til det og tror, vi kan vaere gode der. Og så er det en fantastisk racerbane.

Teamchefen var overordnet godt tilfreds.

– Solidt resultat. Når de tre bedste teams scorer point, er det bedste, vi kan opnå syvendepla­dsen, og Leclerc var hurtigere i dag. Vi slog Renault, det var godt. Vi skal bare fortsaette det her, siger Steiner.

Vi manglede lidt fart, så jeg måtte forsvare mig mod Force India-racerne stort set fra første omgang

 ?? FOTO: MAXIM SHEMETOV/RITZAU SCANPIX ?? Kort efter starten i Rusland er Kevin Magnussen lige efter Kimi Raikkonen, men han måtte hurtigt lukke Saubers Charles Leclerc forbi sig.
FOTO: MAXIM SHEMETOV/RITZAU SCANPIX Kort efter starten i Rusland er Kevin Magnussen lige efter Kimi Raikkonen, men han måtte hurtigt lukke Saubers Charles Leclerc forbi sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark