Ekstra Bladet

1945–2018 en tidlig mandag morgen

GAVFLABEN Hvis du tør, så kom med mig – på turen fra Københavns indre by til Christians­havn, der i virkelighe­den slet ikke går over Langebro, som Larsen ellers sang i tidernes morgen …

- ANDREAS WENTOFT FOTO: OLIVIA LOFTLUND aw@eb.dk

1. Knippelsbr­o

Kl. 10.20 mandag formiddag, hvilket Kim Larsen med stor sandsynlig­hed ville kalde tidlig morgen, gik jeg i spillemand­ens formodede fodspor over Knippelsbr­o. Det var den første morgen uden Larsen. Det var et solskinsve­jr, og jeg glemte rent, at det snart er vinter.

2. Christians­havns Torv Der stod en kvinde og graed. Katrine fortalte, at nu havde hun kun sangene. Hun sang glad. På pladsen stod en flok, og jeg ved ikke, om de drak sig ihjel. De drak ikke for sig selv. Det var hr. Larsens aere, og hans stemme lød over Christians­havns Torv: Venner, når jeg dør, så ta’ min aske og put den i en tom, tom flaske.

3. Kofoeds Skole

Imens flasker klirrer og tømmes på torvet, er det, der engang var Kofoeds Skole, ved at åbne. Himlen over mig er blå, men vi skal indenfor, for der bliver der fortalt om skønne Susan i højttalern­e. Jeg tror aldrig, han rigtig blev traet af livet. Han havde prøvet sit, og nu skal jeg prøve mit.

4. Sofiegårde­n

Kloden drejer stille rundt, imens alt starter og forgår. Sofiegårde­n er forsvundet. Nu står et sted, hvor man ikke bare kan passe sig selv; kollegiet. Tiden går, og vi går med. Gaden spiller sin musik og drager mig mod porten.

5. Daemonerne­s Port Frygten er taget. Den er taget vaek. Det var hans gade, og mine fødder er rastløse. Luften er bittersød, og gaden kold og forladt. Jeg kigger lidt omkring som en gammel hankat, der vil ind i varmen. Silhouette­r hvisker om, hvad der var.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark