Ekstra Bladet

1945–2018 KIM LARSENS SØN BRYDER TAVSHEDEN

GAVFLABEN HÅRDT RAMT: Sylvester Larsen fortaeller aerligt, men kaerligt om forholdet til sin kendte far

- JULIE KRAGH PERNILLE CHRISTENSE­N jukr@eb.dk pc@eb.dk

Kim Larsens familie bad omverdenen om ro, da det søndag kom frem, at nationalsk­jalden var sovet ind.

Men mandag brød sangerens naestaelds­te søn, Sylvester Larsen, tavsheden i et hudløst aerligt opslag om sin kendte far.

Her laegger 45-årige Sylvester – der selv er musiker og sanger – ikke skjul på, at hans forhold til faren var alt andet uproblemat­isk.

’Min fars død har ramt mig hårdere, end jeg havde forventet. Gennem de senere år var vores forhold blevet mere distancere­t og konfliktfy­ldt, som følge af uenigheder og gamle sår i familien, der havde svaert ved at hele. Min far kunne vaere stejl, uforsonlig, voldsomt opfarende og havde ofte svaert ved at indrømme egne fejl, mens han fremhaeved­e dem hos andre’, skriver Sylvester Larsen på sin Facebook-profil.

Gik i farens fodspor

’Nej, han var langt fra perfekt den gamle. Men hvor jeg dog elskede ham’, slår han fast.

Sylvester var et af Kim Larsens seks børn med tre forskellig­e kvinder. Siden den nu afdøde sanger forlod Sylvesters mor, Hanne Qvist Larsen, i 1994, har forholdet vaeret konfliktfy­ldt. Men kaerlighed­en lyser alligevel ud af Sylvesters afsked til sin far.

Til Ekstra Bladet fortaeller han da også, at han følte sig kaldet til dele den meget private tekst med hele Danmark.

– Det var simpelthen bare noget, jeg havde behov for at skrive – både for mig selv, men også til alle de mennesker, der elskede ham og hans musik. For det gør jo stort set alle i det her land – eller alle har et forhold til hans musik, forklarer han.

Trods uenigheder­ne gik Sylvester i farens fodspor, og siden 2002 har han udgivet seks album.

– Selvfølgel­ig måler publikum mig på min fars praestatio­ner, erkendte han over for Ekstra Bladet i 2007.

Et par år senere frabad han sig eksplicit at blive spurgt til sin kendte far og var traet af at blive sammenlign­et med ham. Privat så det dog anderledes ud, indrømmer han.

Advarede mig

’Da jeg selv besluttede mig for at gå musikkens vej, advarede han mig imod branchen og dens forskellig­e faldgruber. Roserne sad aldrig løst, men de kom med jaevne mellemrum. Ofte gennem andre’, konstatere­r han.

Efter farens død er det også ved hjaelp af musikken, Sylvester vil mindes ham.

’Jeg kan stadig høre trommemask­inen og guitaren inde fra vaerelset ved siden af. Musikken stopper et øjeblik... Lyden af en Zippolight­er der taendes, og det sagte skvulp af en øl der bliver haeldt ned i et glas. Så begynder musikken igen. Og den holder aldrig op...’

Det var simpelthen bare noget, jeg havde behov for at skrive – både for mig selv, men også til alle de mennesker, der elskede ham og hans musik

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark