Ekstra Bladet

Cool til det sidste

Kim Larsens gode ven og impresario fortaeller om sin sidste snak med nationalsk­jalden

- PERNILLE CHRISTENSE­N pc@eb.dk

Jørn ’Ørn’ Jeppesen var en af Kim Larsens naermeste. Han var ikke blot hans impresario og en fast del af Kjukken.

Men også ham, der stod som afsender på meddelelse­n om nationalsk­jaldens bortgang søndag.

I et rørende opslag på Facebook fortalte Jeppesen om sin gode ven, som han talte med få dage før hans død.

’Hej Ørno. Det er Larsen fra vanviddet på sygehuset’, indledte Kim Larsen med ifølge vennen.

Du kaempede til det sidste, som kun du kan kaempe

’Vi talte samme sprog. Vi forstod hinanden virkeligt godt. Ofte med abrupte saetninger, højtlydte og mange grin, råben og skrigen i munden på hinanden, en masse citater og one-liners’, skriver han blandt andet om forholdet til vennen, som han var impresario for fra 2001 og frem til hans død.

En urimelig kamp

Derfor var det også Jeppesen, der var afsender, da Kim Larsen i begyndelse­n af 2018 meddelte, at han var blevet ramt af kraeft.

’De sidste mange måneder har du kaempet en urimelig kamp, som jeg var så ked af, at jeg ikke kunne hjaelpe dig med. Du kaempede til det sidste, som kun du kan kaempe. Det har vaeret imponerend­e og fortvivlen­de at følge på én og samme tid. Og jeg ved godt, at du mandede dig op forleden i vores sidste samtale. Men du ville til det sidste vaere cool og holde stilen. Det var typisk for dig, og det var smukt og rørende’, skriver Jørn Jeppesen og afslutter således:

’Tak for svingturen. Tak, fordi du gjorde mig klogere. Tak for sangene. Tak for dig.’

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en uddybende kommentar fra Jørn 'Ørn' Jeppesen.

 ?? FOTO: JENS DIGE/RITZAU SCANPIX ?? Jørn Jeppesen, musiker Klaus Kjellerup og Lune Larsen på Her Er Ro-pub til lanceringe­n af en protestsan­g mod rygeloven.
FOTO: JENS DIGE/RITZAU SCANPIX Jørn Jeppesen, musiker Klaus Kjellerup og Lune Larsen på Her Er Ro-pub til lanceringe­n af en protestsan­g mod rygeloven.
 ?? FOTO: THOMAS SJØRUP ?? Kim Larsen og Franz Beckerlee ved praesentat­ionen af filmen ’Gasolin’ – hvis du tør, så kom med mig’ i 2006.
FOTO: THOMAS SJØRUP Kim Larsen og Franz Beckerlee ved praesentat­ionen af filmen ’Gasolin’ – hvis du tør, så kom med mig’ i 2006.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark