Ekstra Bladet

AFSLØRER NYT OM KAEMPEAKTI­ONEN

Politiet skulle finde ud af, hvor eftersøgt Volvo havde vaeret, og hvem der havde haft råderet over bilen

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Politiet løfter nu en smule af sløret for dele af den omfattende aktion, man gennemført­e fredag eftermidda­g, som blandt andet medførte, at Storebaelt­sbroen og Øresundsbr­oen blev lukket ned.

Under aktionen efterlyste politiet en sort Volvo på svenske plader, der blev meldt stjålet i sommer, ligesom politiet var massivt til stede ved en ejendom i landsbyen Espe på Fyn. Københavns Politi fortaeller nu, hvorfor opmaerksom­heden blev rettet mod Espe.

Ingen forbindels­e

– Grunden til, at Espe blev en del af den omfattende politioper­ation i fredags, var, at politiet i forbindels­e med eftersøgni­ngen fik oplysninge­r om, at det efterlyste køretøj havde vaeret på netop det sted.

– Derfor har vi vaeret så massivt til stede i Espe, siger kommunikat­ionschef i Københavns Politi Tasja Parize.

Hun tilføjer, at det var nødvendigt at følge dette spor helt til dørs for at lukke alle vinkler ned.

– Det har helt sikkert set voldsomt ud med den massive politimaes­sige tilstedeva­erelse, men der er ingen grund til bekymring. Vi har siden vurderet, at bilen ikke havde forbindels­e til den sikkerheds­maessige trussel mod konkrete personer, som var anledninge­n til den massive politiinds­ats, danskerne var vidne til, siger hun.

Politioper­ationen i Espe er nu afsluttet, og ifølge kommunikat­ionschef har borgerne i området ikke grund til at vaere bekymrede. Beboerne på den fynske ejendom henviser til politiet for yderligere oplysninge­r.

Ekstra Bladet mødte lørdag to af maendene i den sorte Volvo, der pludselig blev del af en menneskeja­gt.

Et trusselsbi­llede

De rystede politiet af sig og stillede bilen ved Kirke Såby midt mellem Roskilde og Ringsted, hvorefter den ene kontaktede sin advokat og bad ham fortaelle politiet, hvor bilen holdt.

Ved aktionen opstod der lange køer på motorvejen, som det efterfølge­nde tog mange timer at få opløst. Siden har det vaeret sparsomt, hvad politiet har ønsket at melde ud i forbindels­e med sagen.

På et pressemøde sent fredag eftermidda­g sagde chefpoliti­inspektør Jørgen Bergen Skov, Københavns Politi:

– Vi har samarbejde­t med PET, som frygtede, at folk var truet på livet i Danmark. Vi fik oplysninge­r om, at den efterlyste Volvo befandt sig på et sted, hvor folkene i den kunne udgøre en fare. Det var derfor, vi satte så stor en aktion i vaerk.

Foreløbigt ønsker ingen i politiet at uddybe trusselsbi­lledet. Hos PET er der ingen yderligere kommentare­r, oplyser pressevagt­en hos PET.

Det har helt sikkert set voldsomt ud med den massive politimaes­sige tilstedeva­erelse

 ?? FOTO: CARSTEN BUNDGAARD/RITZAU SCANPIX ?? Politiet var massivt til stede i området omkring den lille by Espe på Sydfyn.
FOTO: CARSTEN BUNDGAARD/RITZAU SCANPIX Politiet var massivt til stede i området omkring den lille by Espe på Sydfyn.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark