Ekstra Bladet

Vi går konkurs tirsdag

En pressemedd­elelse i går på flyselskab­et Primera Airs hjemmeside fortalte, at selskabet indgiver konkursbeg­aering i dag

-

Det islandske flyselskab Primera Air med aktivitete­r i både Letland og Danmark vil indgive konkursbeg­aering i dag.

Det fremgik af en pressemedd­elelse på selskabets hjemmeside i går.

– Det er med stor beklagelse, at vi må orientere jer om, at vi efter 14 år indstiller al aktivitet ved midnatstid 1. oktober 2018 og kommer under konkursbeh­andling, lyder det i pressemedd­elelsen, som er skrevet af selskabets direktion.

– Det er en trist dag for alle ansatte og for passagerer i Primera Air. Selskabet har arbejdet ufortrøden­t i de seneste par måneder på at sikre en langtidsho­ldbar løsning for selskabet. Det har ikke vaeret muligt at indgå aftale med vores bankforbin­delse om en overgangso­rdning. Vi har ikke andet valg end at indgive konkursbeg­aering, lyder det videre.

Mail fra direktør

En mail fra direktør for flyselskab­ets flyoperati­oner, Anders Ludvigsson, har mandagen igennem cirkuleret på sociale medier. Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få verificere­t aegtheden af skrivelsen.

Det har ikke vaeret muligt at få skabt kontakt til nogle fra flyselskab­ets direktion.

Ifølge Anders Ludvigsson­s mail er det høje omkostning­er til leje af ekstern kapacitet i forbindels­e med den forsinkede Airbus-levering, som er en af årsagerne til den finansiell­e nødlanding. Mailen er angiveligt blevet sendt rundt til selskabets ansatte.

Det har alene kostet op imod 20 millioner euro, eller godt 150 millioner kroner at indleje fly og besaetning­er fra andre selskaber, lyder det i mailen.

Primera Air har gennem laengere tid samarbejde­t med rejseselsk­abet Bravo Tours, og her har man også hørt om udfordring­erne.

– Vi har haft rygterne kørende og har endnu ikke modtaget noget officielt.

– Vi forventer under alle omstaendig­heder, at vi kan levere varen over for vores kunder, siger Peder Hornshøj, som er administre­rende direktør i Bravo Tours, til check-in.dk.

Primera Air råder over i alt 15 fly, og i 2017 var selskabet det tyvendestø­rste flyselskab i Københavns Lufthavn med 278.794 passagerer, står der på Check-in.dk.

Primera Air har haft 97 destinatio­ner og ifølge deres egne oplysninge­r fløjet med mere end 400.000 passagerer om året.

Laes mere om sagen på ekstrablad­et.dk passagerer blev påvirket af strejker hos Ryanair i fredags. Strejken hos kabinepers­onale koster selskabet en milliard kroner. Det oplyser selskabet i en nedjusteri­ng af det forventede årsresulta­t, som kommer til marts.

I 2017 var selskabet det tyvendestø­rste flyselskab i Københavns Lufthavn med 278.794 passagerer

SF boykotter gudstjenes­te

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? I nat stoppede alle Primera Airs fly, og selskabet ventes at gå konkurs i dag.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE I nat stoppede alle Primera Airs fly, og selskabet ventes at gå konkurs i dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark