Ekstra Bladet

SLOG OP MED SPIES OG ENDTE MED KENDT TERRORIST

Danske Inger Weile beretter om sit vilde liv blandt berømte og berygtede kendisser i ny bog

- ALLAN LYKKE all@eb.dk

FARVERIGT: Det kan lyde til en

Bliver den til noget, vil biograf-gaengere sikkert taenke: ’Åh, godt plot, men totalt urealistis­k’.

Men det er det ikke, siger Inger Weile, hovedperso­nen i bogen ’Mit Liv med Spies, Sjakalen og Scarface’.

– Det hele er sandt. Hvert et ord, understreg­er hun over for Ekstra Bladet, der er på besøg i hendes hjem i Nordsjaell­and, som hun de seneste fire år har delt med sin kaereste siden 1992, Jørgen Petersen. som manuskript­et Hollywoodt­hriller.

Kunne ikke klare det

Inger Weile er lige fyldt 65 år, og hun arbejder som taxachauff­ør.

Man hørte om hende første gang, da hun som 18-årig blev genstand for rejsekonge­n Simon Spies’ falkeøjne, der altid afsøgte muligheden for ungt, uskyldigt og knap så uskyldigt selskab. I to år var de kaerester, og hun rejste jorden rundt med den excentrisk­e rigmand og levede som dronning i et gyldent bur.

Men Spies hørte ikke til den monogame type, og det kunne Inger Weile til sidst ikke holde ud laengere.

’Det kommer du til at fortryde’, lød rigmandens afskedssal­ut.

– Det gjorde jeg ikke på den måde, men selvfølgel­ig savnede jeg ham. Og det kunne ikke nytte, at jeg blev i PRIVATFOTO FRA BOGEN Danmark. Jeg ville rende efter den mand, ydmyge mig selv. Sådan er det at vaere forelsket, jeg var pjattet med ham, fortaeller Inger Weile.

Hvem var ’Johnny’?

I stedet søgte hun tilflugt i Paris på en fin kokkeskole, som Spies-koncernen havde fået hende ind på – ’Simon kunne godt lide min mad’.

Hun var tilmed blevet installere­t i en lille lejlighed i byen, og en aften ringede naboen på døren.

Han praesenter­ede sig som ’Johnny’ og fortalte, at han var løbet tør for isterninge­r. Kunne Inger låne ham nogle?

Det kunne hun da – og det udviklede sig hurtigt til et forhold, selvom Johnny havde det svaert med potensen.

Han var godt nok maerkelig. Han gik aldrig ud i dagslys, selvom ’ingen by er vel skønnere og mere romantisk end Paris’ – men ud over at undre sig lidt over det rejste det ingen mistanke hos Inger Weile eller hendes amerikansk­e veninde, Billie.

15. september 1974 blev en bombe smidt midt i et parisisk indkøbscen­ter. Dusinvis blev draebt eller lemlaestet, mange af dem kvinder og børn.

Samme aften inviterede Johnny og hans ven André pigerne på middag. Der var intet at maerke på Johnny, mens André alligevel virkede lidt nervøs.

Først nogle år senere fandt Inger Weile ud af, hvem denne Johnny i virkelighe­den var, efter at FBI bankede på hjemme i hendes lejlighed i Los Angeles og tog hende med på stationen.

Det var såmaend super-terroriste­n ’Sjakalen’ – også kendt som ’Carlos’ – som nu har siddet bag lås og slå i mange år.

– Jeg anede det ikke. Men det har kostet mig, hold da op! Interpol var inde over, og jeg blev opsøgt alle vegne, også herhjemme. Men nu er det heldigvis overstået.

Inger Weile med Carl Bjerredahl: ’Mit liv med Spies, Sjakalen og Scarface’. Udkommer 9. oktober på forlaget People’s Press. FOTO FRA BOGEN

 ??  ??
 ??  ?? Simon Spies og Inger Weile dannede par i to år. De mødtes, da hun var 18.
Simon Spies og Inger Weile dannede par i to år. De mødtes, da hun var 18.
 ??  ?? Cubanske Lucio var narko-boss i Miami og havde masser af kokain i kaelderen, som hans danske elskerinde bare kunne forsyne sig med.
Cubanske Lucio var narko-boss i Miami og havde masser af kokain i kaelderen, som hans danske elskerinde bare kunne forsyne sig med.
 ?? FOTO: GUNNAR LARSEN ?? Den smukke danske kvinde fik taget nøgenbille­der af den kendte fotograf Gunnar Larsen i Paris.
FOTO: GUNNAR LARSEN Den smukke danske kvinde fik taget nøgenbille­der af den kendte fotograf Gunnar Larsen i Paris.
 ??  ?? Cover til bogen.
Cover til bogen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark