Ekstra Bladet

Callgirl i L.A.

-

Den berømte og berygtede terrorist – ’Johnny’, ’Sjakalen’ eller ’Carlos’ – ville efter opholdet i Paris have Inger Weile med til Libanon, men Billie – Ingers veninde fra lejlighede­n – var blevet gravid og ville have en abort. Det var forbudt i Frankrig. Hun måtte til Amerika, og Inger Weile tog med.

Via en rigmand i Mexico, som Billie blev ved, havnede Inger så i Los Angeles. Og så begyndte nedturen.

Taget på fersk gerning

Hun delte lejlighed med en veninde, Anouska, som arbejdede som callgirl. Inger skulle også tjene penge til huslejen og begyndte i branchen.

’Selvfølgel­ig var det et sindssygt projekt at kaste sig ud i. Men jeg lod mig altså friste’, fortaeller hun i bogen, der er skrevet af hendes mangeårige ven Carl Bjerredahl.

I begyndelse­n gik det også som smurt. Ingen problemer. Penge på lommen.

Pludselig stod den skaldede filmstjern­e Yul Brynner sammen med hende i en butik. De faldt i snak, en invitation til en middag fulgte med – og til sidst blev Inger spurgt, om hun ville med til New York nogle måneder, mens han spillede på Broadway.

Inden hun ville sige ja, havde hun lige sit job som prostituer­et at passe. Og så gik det galt. Kunden var en civil politibetj­ent. Hammeren faldt.

Først arrestatio­n og siden farvel til Yul Brynner, som hun ikke ville udsaette for at blive sat i forbindels­e med ’Gila of Scandinavi­a’, hvis medierne skulle få nys om hendes erhverv. FOTO FRA BOGEN

Herefter var Inger Weile rent ud sagt narkoprost­itueret. Hun blev arresteret flere gange. Blev gennembank­et af Slim. Flere gange. Flygtede via Las Vegas til Miami. Her kontaktede hun en tidligere kunde, der havde lovet at hjaelpe hende, hvis hun skulle løbe ind i problemer.

Han førte hende til en hundevaedd­eløbs-bane, hvor et cubansk selskab var med om et bord. Et par brutale typer blev diskret sendt afsted for at lukke munden effektivt på Slim.

Helvede brød løs

Ved bordet sad også den utvetydige leder af forsamling­en med tilnavnet ’Scarface’.

Lucio, hed han rigtigt – eller Luca, som Inger kaldte ham – var også narko-gangster. Hun blev hans elskerinde, og der faldt ro over hendes liv. Kokain var der masser af i kaelderen, og Inger kunne bare tage for sig af retterne.

Alt i alt en behagelig tid, og Inger følte sig endelig i stand til at invitere sin mor til USA.

Dagen efter, at hun var ankommet, brød helvede løs. Pludselig fløj kuglerne om ørerne på alle i huset. En regulaer gangsterkr­ig var brudt ud mellem den cubanske og colombians­ke mafia. Lucio overlevede, men var slemt medtaget.

’Min mor, der selvsagt aldrig havde oplevet noget lignende, tog det langt mere roligt end jeg, der havde vaeret helvede retur flere gange’, lyder det i bogen.

Oplevelsen og de mange efterfølge­nde forhør gjorde, at Inger begyndte at taenke på at vende hjem til Danmark. Det tog hende yderligere fem år – ’mest af medlidenhe­d med Luca’. Men sidst i 80’erne satte hun foden på dansk jord igen – for at blive her.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Ude godt, men ...Efter et langt og vildt liv i overhaling­sbanen i det store udland har Inger Weile fået mere ro på tilvaerels­en i Vejby Strand.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Ude godt, men ...Efter et langt og vildt liv i overhaling­sbanen i det store udland har Inger Weile fået mere ro på tilvaerels­en i Vejby Strand.
 ??  ?? Inger Weile med sin sambo i Los Angeles, Anouska, der levede som callgirl.
Inger Weile med sin sambo i Los Angeles, Anouska, der levede som callgirl.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark