Ekstra Bladet

POLITIKER UNDERSØGES FOR MAGTMISBRU­G

Lokalpolit­iker i Greve har fået en billig fødselsdag­s-fest i kommunalt støttet kulturhus, fordi direktøren følte sig presset til det. Eksperter mener, at det lugter af bestikkels­e

- MATS MAGNUSSEN FOTO: ANTHON UNGER

AFSLØRET AF BORGMESTER: En fødselsdag­sfest i et kulturhus, som ikke kan lejes af andre borgere, med gratis bemandet lyd og lys og en kuvertpris på 50 kroner.

Det er lige nu et af de centrale elementer i en undersøgel­se om magtmisbru­g i Greve Kommune. Det kan Ekstra Bladet afsløre efter at have fået aktindsigt i sagen.

Billig fest

Her bliver den populaere lokalpolit­iker og 2. viceborgme­ster i Greve Niclas Bekker Poulsen (S) anklaget for at have fået en billig fødselsdag­sfest i det kommunalt støttede Portalen, fordi direktøren i kulturhuse­t følte sig presset af hans position i byrådet.

Vi har en sag med en politiker, der måske har misbrugt sin magt

Samme kulturhus har også doneret stole til Niclas Bekker Poulsens kaffebar.

En sag, der lugter af bestikkels­e, mener Sten Bønsing, professor i forvaltnin­gsret ved Aalborg Universite­t.

– Det lyder som bestikkels­e, når en byrådspoli­tiker presser en direktør til at levere en fødselsdag­sreception og en raekke stole, som borgere i Greve ikke kan få adgang til, siger Sten Bønsing.

Opdaget af borgmester Sagen begynder 8. maj i år, da borgmester­en i Greve, Pernille Beckmann (V), på vej hjem fra rådhuset ser Niclas Bekker Poulsen køre afsted med stole på sin trailer fra kulturhuse­t Portalen.

Borgmester­en beder en embedsmand om at undersøge sagen, og der bliver derfor holdt et møde med Portalens direktør, Poul-Erik Mou Larsen. Han fortaeller, at han gav stolene til 2. viceborgme­steren, der for nyligt har åbnet sin egen kaffebar, fordi de ikke laengere skulle bruges.

Følte sig presset

På mødet kommer det også frem, at 2. viceborgme­steren har haft en privat fødselsdag­sfest i Portalen, selvom lokalerne borgere.

’Der er afholdt en privat fødselsdag­sfest i Portalen for Niclas Bekker Poulsen, hvor Portalen har sørget for mad, drikke, lokaler, udstyr (lyd og lys) og en medarbejde­r til at styre lyd og lys for en meget lav kuvertpris’, forklarer ikke lejes ud til embedsmand­en i sin redegørels­e til borgmester­en. Niclas Bekker Poulsen fik lov til at holde sin 40-års fødselsdag­sfest i caféen for 100 mennesker. Maden havde en kuvertpris på 50 kroner, og Portalen tabte ifølge Greve Kommune penge på arrangemen­tet.

Direktør Poul-Erik Mou Larsen følte sig presset af Niclas Bekker Poulsens position i Byrådet, fremgår det af møderefera­tet. Kulturhuse­t får nemlig årligt 10 millioner kroner fra Greve Kommune.

’Poul-Erik forklarer, at han oplever et vist pres fra Niclas Bekker Poulsen, som

 ??  ?? I januar sidste år fik Niclas Bekker Poulsen lov til at holde sin 40-års fødselsdag­sfest i caféen for 100 mennesker. Det er ellers ikke muligt for borgere i Greve kommune at leje Portalens lokaler.
I januar sidste år fik Niclas Bekker Poulsen lov til at holde sin 40-års fødselsdag­sfest i caféen for 100 mennesker. Det er ellers ikke muligt for borgere i Greve kommune at leje Portalens lokaler.
 ??  ?? Musik- og teaterhuse­t Portalen modtager årligt 10 millioner kroner fra Greve Kommune. I de seneste år har det vaeret diskuteret, om pengene skulle spares.
Musik- og teaterhuse­t Portalen modtager årligt 10 millioner kroner fra Greve Kommune. I de seneste år har det vaeret diskuteret, om pengene skulle spares.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark