Ekstra Bladet

Det blev hurtigt rutine

- Mepe@eb.dk; cama@eb.dk

Hun kan maerke sin puls. Haenderne er svedige, og hun må koncentrer­e sig for ikke at lade øjnene flakke.

Imens afhører betjenten hendes kammerat, der lirer den samme daekhistor­ie af, som de har brugt igen og igen. De er et kaerestepa­r på tur. Se bare tasken i bagagerumm­et, der er pakket med pige- og drengetøj som en del af teaterstyk­ket.

Sabrina Abrahamsen er narkokurer. I over et år har hun kørt vaerdifuld­t pulver for to magtfulde bagmaend fra trekantsom­rådet.

Køber skuespille­t

Også denne gang går det godt. Graensebet­jenten køber skuespille­t og aner intet om de fire blokke amfetamin med en gadevaerdi i millionkla­ssen, som ligger under førersaede­t.

– Det var det nemmeste i hele verden, og det blev hurtigt rutine og vane, siger Sabrina Abrahamsen, der i aften fortaeller sin historie i programmet ’Forbrydels­en’ på Kanal 5.

Her løfter hun for første gang sløret for arbejdet som muldyr for narkoringe­n.

Legen stopper, da hun som 25-årig i 2012 får en af lovens strengeste straffe for indsmuglin­gen af naesten 40 kilo amfetamin. Det ulovlige stof har hun i halvandet år afhentet på parkerings­pladser i Tyskland og Holland efter ordre fra bagmaenden­e.

Dårlige beslutning­er

Forinden er hun blevet anholdt i en storstilet politiakti­on, og det bliver kulminatio­nen på en ungdom med stribevis af dårlige beslutning­er.

Som 20-årig prøver Sabrina Abrahamsen første gang rusmidlet, der senere bliver hendes levebrød, da hun og en kammerat bliver tilbudt at blive kurer mod betaling, og en del af det vanedannen­de pulver til eget forbrug.

– Lige da jeg bliver spurgt, taenker jeg, at ’det skal jeg slet ikke rode mig ud i’. Men vi bliver hurtigt enige om, at det kan vi jo sagtens. Det er piece of cake.

Siden følger utallige ture. Så mange, at Sabrina Abrahamsen i dag ikke kan afvise, at der var flere end de omkring ti ture, hun senere bliver dømt for. Ved hver tur dulmer Sabrina og hendes makker nerverne med det samme stof, som de smugler.

Lillebror med

– Jeg kan godt se i dag, at det er fuldstaend­ig vanvittigt, at man tager stoffer og så kører rundt, mens man har flere kilo narko i bagagerumm­et. Men når man ikke har sat sig nogen mål i livet, eller man ikke føler, at man har ressourcer til at gøre det normale, så er det den nemme løsning.

Hun har lagt arbejdet som kurer bag sig, da hun i februar 2012 alligevel siger ja til en sidste tur. Med sig tager hun sin lillebror. En beslutning, hun i dag stadig ikke har tilgivet sig selv.

Da politiet slår til, er de to søskende få hundrede meter fra deres bagmand i Vejle. Så snart håndjernen­e lukker, maerker Sabrina lettelsen.

– På den anden side taenker jeg på alle de mennesker, jeg pludselig skal stå til regnskab for.

Sabrina har afsonet halvdelen af sin straf og kan se frem til en løsladelse i 2020. Faengslet har aendret hendes liv.

– Jeg har mødt nogle mennesker, der har givet mig vaerdier i livet og givet mig en mening. Noget jeg nok havde brug for for mange år siden.

Jeg kan godt se i dag, at det er fuldstaend­ig vanvittigt

Legen stopper, da hun som 25-årig i 2012 får en af lovens strengeste straffe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark