Ekstra Bladet

Efterforsk­eren: Sådan faeldede vi dem

-

Stofferne var nemme at få fat i Esbjerg, da Sabrina Abrahamsen smuglede amfetamin fra Tyskland til Jylland. Med efterforsk­ningsleder Søren B. Thomsens egne ord kunne man købe naermest ’hvad som helst hvor som helst’.

– I dag er kokain måske mere udbredt, men for nogle år siden, hvor denne sag foregik, var amfetamin også rigtig udbredt, siger politimand­en i ’Forbrydels­en’.

I 2012 arbejdede han for efterforsk­ningsenhed­en for narko- og bandekrimi­nalitet ved Syd- og Sønderjyll­ands Politi, og her kom man på sporet af den vestjyske narkoring efter et tip fra det kriminelle miljø.

Politiet klar

– En kilde fortaeller os, at en kvinde er involveret i en stor og jaevnlig indsmuglin­g af narko til Esbjerg, og at hun arbejder for en bagmand i trekantsom­rådet, siger Søren B. Thomsen.

Gennem flere uger overvågede politiet Sabrina Abrahamsen, indtil hun endelig aftalte et møde med bagmanden ved pølsevogne­n i Esbjerg. Den dag, kureren kørte mod Tyskland, var politiet klar med efterforsk­ere, rejseholde­t og specialudd­annede overvågnin­gsbetjente, der hele tiden var i haelene på hende. Ved graensen overtog tysk politi.

På vej hjem med fire kilo amfetamin under førersaede­t blev Sabrina Abrahamsen stoppet ved afkørslen mod Vejle N. Søren B. Thomsen fortaeller, hvordan en politibil kørte op foran, to biler blokerede bagfra, og så løb betjentene ud, åbnede bildøren og hev både fører og passager ud af bilen.

Barsk virkelighe­d

– Så går den barske virkelighe­d virkelig op for folk. De ved, der ligger fire kilo i bilen, så de ved godt, hvad klokken er slået.

 ?? FOTO: DISCOVERY NETWORKS ?? Som efterforsk­ningsleder i narko-enheden stod Søren B. Thomsen bag overvågnin­gen af Sabrina og hendes bagmaend.
FOTO: DISCOVERY NETWORKS Som efterforsk­ningsleder i narko-enheden stod Søren B. Thomsen bag overvågnin­gen af Sabrina og hendes bagmaend.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark