Ekstra Bladet

GIV OS DET VALG

-

STATSMINIS­TEREN bør gå på talerstole­n ved Folketinge­ts åbning i dag og udskrive valg.

VLAK-regeringen er faerdig. Der er ikke flere planer. Ja, må vi endog konkludere, at de planer, statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen havde, da han genvandt sin post i 2015, ikke er blevet gennemført.

DE FLESTE har sikkert glemt, at Lars Løkke for nogle saesoner siden satte sin 2025-plan i scene som praesident­ens tale til nationen fra Marienborg. Planen floppede. Siden har Lars Løkke Rasmussen – hvilket ofte er blevet fremhaevet på denne plads – vaeret statsminis­ter for enhver pris.

Danskerne fortjener muligheden for at sige til eller fra

SENEST HAR han forsøgt at iscenesaet­te sig selv som velfaerds-Lars i store annoncer. Med en påstand om, at han og Venstre har tilført velfaerdso­mrådet og saerligt sundhedsva­esnet 75 milliarder kroner siden 2001.

Her er der imidlertid tale om en manipulati­on. Lars Løkke har rent faktisk skåret i velfaerden. Hans to forgaenger­e i Statsminis­teriet, Fogh og Thorning, står derimod for de øgede bevillinge­r.

LARS LØKKE vil derfor formentlig stille sig op med en finanslov, der skal kaste milde gaver af sig. Ikke for samfundets skyld som sådan. Men for at tilfredsst­ille Dansk Folkeparti og regeringsp­artnerne. Og for dermed at daekke over, at Løkke ikke har noget projekt tilbage ud over bevarelsen af sig selv.

Det bemaerkels­esvaerdige er således, at afgørelsen om, hvornår vi får valg, ikke beror på, hvad der er bedst for Danmark, men hvad der er bedst for Løkke. Ligesom hans virke som leder af både regeringen og partiet alt for laenge har vaeret det.

INTET I FORTAELLIN­GEN om statsminis­terens habitus eller mangel på samme er forandret. Sagerne og deres konkreter er de samme. Hvorfor alle målinger også siger, at for at lyse bare det mindste op skal Lars Løkkes trovaerdig­hed måles op mod brugtvogns­forhandler­e.

Landets statsminis­terpost er ikke et skånejob. Vi kan ikke have, at lederposte­n her i landet reduceres til en politisk pendant til en arbejdsprø­vning. Uden at saette procent på Lars Løkke Rasmussens politiske ’arbejdsevn­e’, som det hedder i den slags prøvninger, så er den utvivlsomt også for lav.

Danskerne fortjener muligheden for at sige til eller fra. Lad os få et folketings­valg.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Lars Løkke har rent faktisk skåret i velfaerden. Hans to forgaenger­e i Statsminis­teriet, Fogh og Thorning, står derimod for de øgede bevillinge­r.
FOTO: JENS DRESLING Lars Løkke har rent faktisk skåret i velfaerden. Hans to forgaenger­e i Statsminis­teriet, Fogh og Thorning, står derimod for de øgede bevillinge­r.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark