Ekstra Bladet

ZORNIGER MÅ PÅTAGE SIG ANSVARET

Brøndby-traeneren må droppe rotationen og spille med de bedste spillere, fastslår Ekstra Bladets fodboldeks­pert, Stig Tøfting

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Krisen kradser for alvor på Vestegnen.

Efter to fantastisk­e saesoner er Alexander Zorniger havnet i store problemer med Brøndby-mandskabet, der har tabt tre kampe i traek og blot har vundet én gang i de seneste syv kampe.

Det er tyskerens svaereste periode, siden han ankom til Vestegnen i juni 2016. Og der er ikke så mange andre at rette skydeskive­n mod end traeneren selv, fastslår Ekstra Bladets fodboldeks­pert, Stig Tøfting.

– Zorniger har peget på de spillere, der er kommet til klubben. De har ikke levet op til forventnin­gerne. Det er i høj grad hans ansvar at få spillerne til at fungere som et kollektiv, siger han.

– Jeg tror til gengaeld ikke, at Alexander Zorniger er lige ved at blive fyret. Han har lang snor, men han skal naturligvi­s ikke tabe de naeste fire kampe, konstatere­r Stig Tøfting.

De naeste opgør byder på svaere udfordring­er for Brøndby. Her venter AaB, OB, FCM og FCK.

Får alt for lang snor

– Det ville lige nu vaere helt uoverskuel­igt, hvis Zorniger røg ud. Dels fordi Brøndby har lagt mange aeg i hans kurv, dels fordi det samtidig vil betyde, at mange spillere skal vaek fra klubben, siger Stig Tøfting.

Efter en start på saesonen med et utal af rotationer i Brøndby-truppen forventer Stig Tøfting, at traeneren nu vil spille med sit staerkeste mandskab i en periode.

– Det er rimeligt, at de bedste spillere får tillid, så de får mulighed for at spille sammen. Jeg forstår eksempelvi­s ikke, at Lasse Vigen er ude af holdet. Han har leveret varen i modsaetnin­g til Dominik Kaiser, der har fået alt for lang snor af Zorniger, vurderer Stig Tøfting.

Han er – på trods af den aktuelle krise – ikke bekymret for, om Brøndby misser slutspille­t. Slet ikke. Hertil er materialet for staerkt, mener han.

– Mesterskab­et er vaek, men Brøndby har et spillermat­eriale, der er godt nok til at blive blandt de tre bedste, vurderer han.

FCM vinder første runde

Blandt de bedste er også FCK, der ifølge Stig Tøfting dog ikke kommer til at vinde grundspill­et, fordi københavne­rne er travlt optagede af Europa League-gruppespil­let.

Tøfting vurderer ikke, at Ståle Solbakkens mandskab er i stand til at spille på to heste – og han kan godt blive lidt bekymret på den korte bane for holdets offensiv, efter at Viktor Fischer udgik med en skade i søndagens 1-2-nederlag mod Vendsyssel.

Mesterskab­et er vaek, men Brøndby har et spillermat­eriale, der er godt nok til at blive blandt de tre bedste

– Fischer er uden sammenlign­ing ligaens bedste spiller. Det kan få stor betydning for den offensive rytme på holdet, når han sidder udenfor, understreg­er Stig Tøfting, der har langt større tiltro på de forsvarend­e mestre.

– Når vi isoleret ser på Superligae­n, er det en fordel for FC Midtjyllan­d, at de ikke har et europaeisk gruppespil her i efteråret.

– Med fysik, tempo, aggressivi­tet og konstante trusler på standardsi­tuationer har Jess Thorups mandskab vist sig stabilt og meget svaert at besejre, konstatere­r Stig Tøfting, der forventer, at FC Midtjyllan­d ligger nummer ét, når grundspill­ets 26 kampe er overstået til marts.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark