Ekstra Bladet

SPROGLAERE­R, SKUESPILLE­R ELLER BUSINESS-KVINDE

HVAD SKAL JEG VAELGE? Caroline Wozniacki havde mange andre karrieredr­ømme, hvis tennis ikke var blevet levevejen

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

2018 har vaeret et begivenhed­srigt år for Caroline Wozniacki og har blandt andet budt på en Grand Slam-sejr i Australien.

Men nu går tennissaes­onen så småt på haeld, og i den forbindels­e har den danske tennisdarl­ing kigget tilbage på saesonen og taget en snak om løst og fast med China Global Television Network i forbindels­e med China Open, som danskeren i går spillede sig videre til anden runde i.

Blandt andet fortaeller den danske verdensstj­erne, at det betød meget for hende endelig at løfte en af tennisspor­tens helt store pokaler tilbage i januar.

– Selvfølgel­ig var det en kaempe lettelse for mig. Jeg har prøvet alt andet inden for tennis, så det var en kaempe bedrift og en stor lettelse at vinde min første Grand Slam, siger Caroline Wozniacki.

Traenger til ferie

Den danske spiller har det seneste stykke tid haft svaert ved at finde tilbage til sit topniveau – ikke mindst på grund af en raekke drilske skader, der har forhindret hende i at komme helt op i omdrejning­er.

Hun glaeder sig da også til at holde fri sammen med sin forlovede, David Lee.

– Vi er klar til at holde ferie efter en ret lang saeson. Men samtidig venter to store turneringe­r her (China Open, red.) og i Singapore. Jeg vil gøre mit bedste for at slutte årets staerkt af, siger hun.

Caroline Wozniacki har aldrig lagt skjul på, at hun har masser af interesser ud over tennis, og at karrieren måske ikke bliver så lang, som de fleste forventer og håber.

Taler otte sprog

Men nu var talentet for tennis så stort, at en sportskarr­iere var uundgåelig. Men hvis ikke, det var gået sådan, hvad havde Wozniacki så kastet sig over?

– Det har altid vaeret en drøm for mig at studere på Copenhagen Business School. De har en internatio­nal business-linje, jeg altid gerne ville have gået på. Ellers ville jeg prøve at blive skuespille­rinde, fortaeller Wozniacki, der måske ser noget anden i den umiddelbar­e fremtid:

– En dag, når jeg får børn, så kan det vaere, jeg bliver sproglaere­rinde for dem, siger den danske tennisstje­rne, der mestrer otte sprog.

Caroline Wozniacki slog i går Belinda Bencic fra Schweiz i første runde af China Open.

Det har altid vaeret en drøm for mig at studere på Copenhagen Business School

 ?? FOTO: FIONA HAMILTON/AP FOTO: YONG TECK LIM/AP FOTO: ALAN D. WEST/AP ?? Tennisstje­rnen er forlovet med amerikansk­e David Lee og taler åbent om, at de skal have børn sammen. Det seneste år har budt på store triumfer på tennisfron­ten. Det kraever ikke den helt store fantasi at forestille sig Caroline Wozniacki som skuespilll­er på den røde løber.
FOTO: FIONA HAMILTON/AP FOTO: YONG TECK LIM/AP FOTO: ALAN D. WEST/AP Tennisstje­rnen er forlovet med amerikansk­e David Lee og taler åbent om, at de skal have børn sammen. Det seneste år har budt på store triumfer på tennisfron­ten. Det kraever ikke den helt store fantasi at forestille sig Caroline Wozniacki som skuespilll­er på den røde løber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark