Ekstra Bladet

DEN LILLE FORSKEL

DEBRIEFING FRA SOCHI: Laengden på Kevin Magnussen og Romain Grosjeans kontrakter afslører, hvem teamet satser på nu

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Haas-teamets usaedvanli­ge opstigen fra nyt team til toppen af midterfelt­et på blot tre saesoner var bygget på fundamente­t af Romain Grosjeans erfaring.

Rejsen mod det ambitiøse projekts første podie får derimod Kevin Magnussen som kaptajn.

Der er mere fremtid i den snart 26-årige dansker, som af teamejer Gene Haas og teamchef Günther Steiner blev belønnet med en klaekkelig lønforhøje­lse plus en toårig kontrakt med mulighed for forlaengel­se i 2021.

32-årige Romain Grosjean måtte nøjes med et enkelt år. Tag imod tilbuddet – eller vi finder en anden.

Ledelsen tav om kontraktla eng der ne, da forlaengel­serne blev p r ae senteret før Ruslands Grand Prix. De ter nemlig ’unfair’ over for kørerne at afsløre den slags detaljer, mener teamchefen.

Kevin Magnussen havde dog 35 minutter forinden fortalt hele pressen, hvor glad han var for sin nye, toårige aftale med Haas, mens det ikke tog mere end et døgn, før Romain Grosjeans etårige aftale blev bekraeftet af yderst trovaerdig­e kilder – dog uden for citat.

Lige løn for lige arbejde

Günther Steiner var nu også en for aerlig og ligetil mand til helt at tale uden om, da han blev udfrittet om, hvordan kontraktfo­rhandlinge­rne kom i mål.

– Du ved, hvordan kørere er. Det er altid detaljerne, der forsinker det. Det gik fint med begge.

– De kender os. De ved, at de normalt ikke kan forhandle ret meget. Tag det eller

lad vaere. Det var ret nemt, sagde teamchefen. Sagt på en anden måde: Romain Grrosjean skulle aede en lønnedgang fra de 40roner, 50 millioner kr fik for at springe på Gene Haas’ usikre projekt, så der blev råd til at give mere til den dan skekollega, som har båret holdet i denne saeson, og som medden laengere kontrakt vurderes til at vaes re fremtidens mand hos Haas.

Lige løn for lige arbejde. F1-kontrakter er kompliåret cerede og er båaf praestar, tions-bonusser men den danske F1-stjernes løn skult le vaere blevet fordoblet, så han burde kunne ende med at få omkring 25 millioner kroner om året.

Mens Kevin Magnussen jublede efter offentligg­øre l franske sen, var hans kollempet. ga mere afdaem

– Jeg klager ikke. Jeg får lov til at køre Formel 1 på de bedste baner i verden i de bedste biler i verden, så jeg nyder det bare.

– Jeg håber, jeg kan blive lidt laengere hos Haas. 2021 kunne byde på gode forandring­er, og der er ikke forbudt at drømme om at baere Haas’ farve på podiets øverste trin en dag, sagde Romain Grosjean.

Mellem linjerne fortalte franskmand­en også, at hans saede havde vaeret under pres.

– Jeg tror, at der er mange kørere, der er klar til at køre uden løn. Det er ikke let at beholde sit saede, men erfaring er ikke noget, man kan købe.

Godt samarbejde

– For et team som Haas, der stadig udvikler sig og vokser, er erfarne kørere meget vigtige, mener Romain Grosjean.

– Jeg arbejder yderst godt sammen med Kevin. Vi ønsker forskellig­e ting af bilen, men for teamet er det godt at fortsaette med de samme kørere.

– Vi giver god feedback og har stor viden om, hvordan ting fungerer, og hvordan vi udvikler os. Jeg tror, at det var den rigtige beslutning, fastslår Romain Grosjean.

De kender os. De ved, at de normalt ikke kan forhandle ret meget. Tag det eller lad vaere. Det var ret nemt

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark