Ekstra Bladet

HAN LIGGER SOM HAN HAR REDT

Teamordren til Valtteri Bottas fra Mercedes har vaeret det helt store samtaleemn­e efter Ruslands Grand Prix

- JONAS RYEFELT jry@eb.dk

Formel 1-fans verden blev søndag vidne til, at der ikke blev kørt reelt racerløb.

I stedet så de en kører drøne forbi en anden og dernaest indtage den øverste plads på podiet.

Mercedes-ledelsen gav ordre til finske Valtteri Bottas om at lade den regerende verdensmes­ter, Lewis Hamilton, lov til at køre først over målstregen, og det blev heftigt debatteret.

Også da Ekstra Bladets Formel 1-kommentato­r, Jason Watt, stillede op til chat med brugerne.

Her spurgte mange til den kontrovers­ielle situation. Watt anskuer det fra flere vinkler.

– Havde jeg vaeret Bottas, havde jeg taenkt, at det ikke var nødvendigt, for Hamilton skal nok vinde VM alligevel. Havde jeg vaeret Hamilton havde jeg syntes, det var fesent og have meget svaert ved at stå med en knytnaeve i vejret bagefter.

– Men fra Totos side (Mercedes’ teamchef, Toto Wolf, red.) er det anderledes. Der ville jeg taenke: Det stinker at skulle bytte rundt, men det er nødvendigt, siger Watt.

Kedeligt at se på

Han forklarer, at man som kører er nødt til at parere ordre på det tidspunkt, selvom han godt kunne forestille sig, at en mand som Max Verstappen nok ’pludselig ville kunne få problemer med radioen’.

– Skal teamordre så forbydes?

– Det har man jo prøvet, efter episoden med Rubens Barrichell­o og Michael Schumacher tilbage i 2002. Schumacher fik lov at overhale og hev så Barrichell­o op på øverste trin, og folk buhede. Det faldt helt til jorden, siger Watt og påpeger, at den slags ordre jo kunne skjules. – Hvad skal man så stille op? – Det er kedeligt at se på sådan noget som i går. Hvis man var teamboss, så kan man bedre forstå det.

De startede begge to på nul point, da saesonen begyndte. Han har selv bragt sig i den her situation

– Hvis jeg nu skal vaere lidt hård, så ligger Bottas som han har redt, for de startede begge to på nul point, da saesonen begyndte. Han har selv bragt sig i den her situation.

– Kan man anskue det sådan, at det handler om, hvorvidt man regner Formel 1 for at vaere en holdsport eller noget individuel­t?

– For mig er det et individuel­t mesterskab, og jeg er aerligt talt pisse ligeglad med konstruktø­rernes mesterskab. Jeg vil allerhelst se dem køre om det. Derfor ville det også aergre mig, hvis Hamilton var nødt til at give en tilbage til Bottas senere.

Mercedes har ifølge Watt klart vaeret ovenpå på det seneste, men bare for to-tre løb siden havde Ferrari mere medvind end konkurrent­erne. Nu ligner det en samlet sejr til Hamilton.

 ?? FOTO: SERGEI GRITS ?? En ordre er en ordre – og når den kommer fra Mercedes-bossen Toto Wolf, må Valtteri Bottas (forrest) paent traekke til side for teamkammer­aten, den forsvarend­e britiske verdensmes­ter, Lewis Hamilton (bagest).
FOTO: SERGEI GRITS En ordre er en ordre – og når den kommer fra Mercedes-bossen Toto Wolf, må Valtteri Bottas (forrest) paent traekke til side for teamkammer­aten, den forsvarend­e britiske verdensmes­ter, Lewis Hamilton (bagest).
 ?? FOTO: SERGEI GRITS ?? Valtteri Bottas måtte afgive sin naesten sikre førsteplad­s til Lewis Hamilton i weekenden.
FOTO: SERGEI GRITS Valtteri Bottas måtte afgive sin naesten sikre førsteplad­s til Lewis Hamilton i weekenden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark