Ekstra Bladet

Håndboldpr­ofil efter grim skade: Nu er jeg er på vej tilbage

-

I september 2017 pådrog den danske håndboldsp­iller Anne Mette Hansen sig en korsbåndss­kade i det ene knae og måtte melde afbud til sidste års VM-slutrunde.

Det var en hård besked for det danske landshold, hvor landstraen­er Klavs Bruun Jørgensen betegner Anne Mette Hansen som en helt central og vigtig del af holdet.

Nu er hun igen tilbage på landsholde­t, og hendes vigtige rolle har hun slået en tyk streg under i det netop overståede Golden League-staevne, hvor hun var blandt de danske topscorere og leverede en staerk indsats.

– Jeg er på vej tilbage. Jeg synes stadig, at jeg mangler noget, men jeg føler mig godt tilpas, siger Anne Mette Hansen.

En spillers vaerste frygt

I Danmarks anden kamp ved Golden League blev playmaker Mia Rej skadet og måtte baeres fra banen, mens hun med tydelige smerter tog sig til sit ene knae.

Det var hårdt at se på for Anne Mette Hansen, der for et år siden pådrog sig en knaeskade i en ligakamp for klubholdet Györ.

– Det er en skraek for alle på banen, fordi det er ens vaerste frygt, konstatere­r hun, men hun forsøger at lade vaere med at fokusere på den tidligere skade i knaeet, når hun spiller,

I stedet husker hun på, at hun har gennemført en god genoptraen­ing.

– Det har jeg vaeret glad for, og syv-ni-tretten er der ikke nogen komplikati­oner efterfølge­nde.

– Jeg føler ikke, at jeg bruger så meget krudt på at taenke på skaden, for ellers kan jeg ikke gå på banen, hvis jeg hele tiden er bange for at blive skadet, for så bliver jeg skadet, siger hun.

Jeg føler ikke, at jeg bruger så meget krudt på at taenke på skaden, for ellers kan jeg ikke gå på banen

Bedre end Frankrig

Ved det netop overståede Golden League-staevne, der er opvarmning til EM, sluttede Danmark på en tredjeplad­s efter Norge og Polen og foran Frankrig.

EM starter om to måneder i Frankrig, og her skal Danmark i den første kamp møde Sverige. Senere venter Polen og Serbien også i gruppespil­let.

Ritzau

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Landstraen­er Klavs Bruun Jørgensen med den skadede Anne Mette Hansen.
FOTO: LARS POULSEN Landstraen­er Klavs Bruun Jørgensen med den skadede Anne Mette Hansen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark