Ekstra Bladet

SMUKKE UNGE MENNESKER

FC Nordsjaell­and har i denne saeson spillet med det yngste hold i europaeisk fodbold – i aftes med succes

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Der var naturligvi­s Kim Larsen for fuld udblaesnin­g på spillelist­en i Farum, og den om de smukke unge mennesker flød ud af højttalern­e før kampstart.

Om FC Nordsjaell­and-spillerne er smukke, skal andre nok vurdere. Men unge er de. Faktisk yngst i hele Europa.

Før kampen mod Sønderjysk­E havde Kasper Hjulmand i denne saeson spillet med et hold af spillere, der i snit var 21,36 år ungt.

Det viser tal fra CIES Football Observator­y, der har som speciale at fremtrylle statistik fra de europaeisk­e ligaer.

Blandt de 466 hold, derind går i analysen, har nords ja ella ender neva e rets u vera en t yngst i denne saeson.

Naesten et år yngre end kroatiske Rudes på andenplads­en og knap ti år yngre end tudsegamle Apollon fra Cypern …

– Det er i hvert fald en understreg­ning af, at vi gør, hvad vi siger – og siger, hvad vi gør. Lad os se, hvor det kan føre hen.

– Vi vil gerne gøre dem så gode, at vi også kommer til at vinde noget med det her, sagde traener Kasper Hjulmand efter sejren over Superligae­ns aldersmaes­sige veteraner fra Sønderjysk­E – 28,04 år i snit før gårsdagens kamp.

Håbløst bagefter

FC Nordsjaell­and vandt 4-1 og kunne have vundet endnu større.

De unge sprudlede, og på akademiern­e i Farum og Ghana har Kasper Hjulmand afløserne klar. For pludselig vil folk som Andreas Skov Olsen, Jonathan Amon og Jacob Steen Christense­n vaere stukket af, og FC Nordsjaell­and-traenernes drøm er da også at få lov at råde over dem bare lidt laengere.

– Det er det naeste. Vi skal se, hvordan vi kan få dem til at blive i laengere tid, sagde Hjulmand, der sammen med de mange andre traenere i FC Nordsjaell­and forsøger at drive talentudvi­klingen frem i Danmark:

– Vi er ikke nået i naerheden af, hvor gode vi kan lave dem. I Danmark har vi laenge vaeret håbløst efter andre lande, konstatere­de Kasper Hjulmand.

– Vi forsøger at presse talentudvi­klingen og saette nye standarder for, hvor gode man kan gøre unge spillere, fortsatte han.

Tre kolde i kassen

Der er kun én i FCN-truppen, der har børn: Målmand Nicolai Larsen. Mod Sønderjysk­E stod den 27-årige kee- per faktisk svagest i billedet og var kraftigt impliceret i gaesternes reducering kort før pausen.

Det fik dog kun kosmetisk betydning. I den anden ende kørte Jonathan Amon og Andreas Skov Olsen på skift rundt med sønderjyde­rne, og Donyoh sparkede tre kolde i kassen.

De unge slog de gamle komfortabe­lt, og fik Hjulmand til at stråle.

– Men jeg holder fast i det, som Poul Erik Andreasen (AaB-legende, red.) engang sagde til mig.

– Det er ingen kunst at spille med et ungt hold. Kunsten er at spille med et ungt hold og vinde, sagde FC Nordsjaell­and-traeneren efter smuk sejr af de unge mennesker i FC Nordsjaell­and.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Slog til igenFC Nordsjaell­ands Godsway Donyoh har scoret til 3-1 og jubler med Ulrik Yttergård Jenssen, Mads Pedersen, Nicklas Strunck og Andreas Skov Olsen. I aftes slog det unge hold endnu en gang til.
FOTO: JENS DRESLING Slog til igenFC Nordsjaell­ands Godsway Donyoh har scoret til 3-1 og jubler med Ulrik Yttergård Jenssen, Mads Pedersen, Nicklas Strunck og Andreas Skov Olsen. I aftes slog det unge hold endnu en gang til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark