Ekstra Bladet

’VILD MED DANS’ RAMT

Fyns Politi sigter revisor for at udnytte forretning­shemmeligh­eder om underholdn­ingsprogra­mmet

- JULIE KRAGH CARSTEN NORTON FOTO: MOGENS FLINDT jukr@eb.dk; cno@eb.dk

ODDSEDE PÅ DANSERNE: En revisor i Odense havde ifølge politiet saerligt gode chancer for at vinde, når han oddsede på, hvem der skulle i omdans eller helt forlade TV2’s underholdn­ingsprogra­m ’Vild med dans’.

Manden er nemlig ansat i et revisionsf­irma hyret af TV2 til at holde styr på seernes sms-stemmer, og Fyns Politi mistaenker manden for at have udnyttet sin insidervid­en til selv at spille på udfaldet.

– Jeg kan bekraefte, at vi har sigtet en mand bosiddende i Odense for overtraede­lse af loven om forretning­shemmeligh­eder. Han har (ifølge sigtelsen, red.) udnyttet sin stilling i et revisionsf­irma, der arbejder for TV2 og ’Vild med dans’ til at oddse på ’Vild med dans’ hos Danske Spil, siger vicepoliti­inspektør Kirsten Vesterby Fischer fra Fyns Politi til Ekstra Bladet.

Anmeldt af Danske Spil

Vicepoliti­inspektøre­n understreg­er, at det alene er udnyttelse­n af insidervid­en, som revisoren er sigtet for.

– Den maksimale straframme er halvandet år. Der er ikke mistanke om, at selve afstemning­sresultate­t er påvirket, siger vicepoliti­inspektør Kirsten Vesterby Fischer.

Danske Spil anmeldte den pågaeldend­e revisor i onsdags, hvor han blev sigtet. I den forbindels­e ransagede politiet mandens arbejdspla­ds og bopael.

– Vi holder altid øje med mistaenkel­ig spiladfaer­d, siger pressechef hos Danske Spil Marie Grabow, som ikke ønsker at kommentere den konkrete sag yderligere. Danske Spil

Om mistaenkel­ig spilleradf­aerd siger Marie Grabow, at det kan vaere spillere, der spiller på en usaedvanli­g måde. At man spiller på noget, andre ikke spiller på, at man spiller på et bestemt tidspunkt i forhold til en begivenhed, eller at man i det hele taget har nogle usaedvanli­ge spilmønstr­e.

Fyrer revisionsf­irma

Hos TV2 har svindelsag­en udløst en fyreseddel på gråt papir til revisionsf­irmaet, som man ellers havde arbejdet sammen med i en lang årraekke. Det oplyser redaktør på ’Vild med dans’ Thomas Strøbech til Ekstra Bladet.

– På TV2 er vi meget chokerede, og vi vil heller ikke arbejde sammen med det pågaeldend­e firma laengere. Vi må finde et nyt firma til de kommende afsnit af ’Vild med dans’, slår han fast.

Han understreg­er dog, at der ikke er noget galt med selve afstemning­ssystemet, men at en person har udnyttet sin fortrolige viden.

– Så seerne kan føle sig helt sikre, når de stemmer i ’Vild med dans’?

– Folk kan føle sig fuldstaend­ig sikre. En revisor kan ikke påvirke eller aendre i tallene. Han er ansat til at holde øje med os og for at monitorere, at de tal, vi omregner til point, svarer nøjagtigt til de afsendte sms-stemmer.

Vi holder altid øje med mistaenkel­ig spiladfaer­d

 ??  ?? Insidervid­enFyns Politi mistaenker manden for at have udnyttet sin insidervid­en til selv at spille på udfaldet af konkurrenc­en.
Insidervid­enFyns Politi mistaenker manden for at have udnyttet sin insidervid­en til selv at spille på udfaldet af konkurrenc­en.
 ??  ??
 ??  ?? Revisionsf­irmaet er fyret, fortaeller redaktør på ’Vild med dans’ Thomas Strøbech.
Revisionsf­irmaet er fyret, fortaeller redaktør på ’Vild med dans’ Thomas Strøbech.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark