Ekstra Bladet

LØKKES SIDSTE SKUD

-

tusinde vaelgere, der følger pressemøde­t på skaermen.

havde Løkke ret MEN TILBAGE TIL TALEN taktisk valgt at satse på to hovedområd­er, hvor opposition­en ellers har gjort klar til angreb på regeringen.

Siden august har Venstre rullet en massiv annoncekam­pagne ud med fokus på velfaerd. Regeringen­s ministre har tilsvarend­e leveret striber af forslag med borgerne i centrum. Og alle de skarpe liberale taender har regeringen selv trukket ud. Ikke et ord om skattelett­elser, topskat, arveafgift eller selskabssk­at. Løkke forsøgte endnu en gang at puste liv i det krav, som erhvervsli­vet naesten har gjort til en daglig klagesang: Vi har brug for mere udenlandsk arbejdskra­ft. som vi er i faelles arbejdsmar­ked med, må det da vaere muligt for en industrivi­rksomhed at finde enten en dansker eller spanier til opgaven. DF vil se dokumentat­ion for behovet for Løkkes udspil, før de vil love noget, og dermed er den sag formentlig død.

med 21 nye LØKKES SUNDHEDSFO­RSLAG sundhedsre­gioner lyder spaendende, men ukonkret. Jeg talte med et par af Løkkes ledende kammerater i går, som mener, at chefen på sundhedsom­rådet kaster dem ud på en chancesejl­ads. Hans tanker om supersygeh­use kombineret med et taettere samarbejde mellem sygehus, kommuner og praktisere­nde laeger lyder godt. Men hvad vil han med regionerne? Skal vi nu have en sygehusdeb­at, som gør alle utrygge, og ingen ved, hvad det hele munder ud i, eller er formålet bare at svinge spareknive­n over sundhedsse­ktoren?

nogle meget besvaerlig­e forhandlin­ger LØKKE KAN FÅ på dette punkt, og det bliver DF, der skal hale ham i land. S har allerede lugtet, at en hidsig sundhedsdi­skussion lige inden et valg kan ende som det rene selvmål.

hans forslag om at SPAENDENDE VAR OGSÅ afskaffe diesel- og benzinbile­r i 2030. Det fik han megen ros for fra opposition­en, men er forslaget overhovede­t realistisk? Som bekendt kan Danmark ikke uden om EU indføre saerlige regler, der forbyder hele bilparker, som er tilladt i andre lande. Også på det punkt lød hans tale mere som oplaeg til valg end som noget hurtigt gennemførl­igt.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Lars Løkke afleverede sin tale, der bestemt ikke vil gå over i historien, på en lidt mat måde. Rejser han for meget? Sover han for lidt? På en eller anden måde virker han ikke saerlig veloplagt, mener Hans Engell.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Lars Løkke afleverede sin tale, der bestemt ikke vil gå over i historien, på en lidt mat måde. Rejser han for meget? Sover han for lidt? På en eller anden måde virker han ikke saerlig veloplagt, mener Hans Engell.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark