Ekstra Bladet

– Vi gik en lille smule i panik

-

Jette Kirkegaard og Marianne Sauer nåede et kort øjeblik at føle panikkens angst komme snigende, da bomben om, at Primera Air var ved at krakke, sprang mandag aften.

De frygtede, at venindetur­en til Almería i Sydspanien var røget i vasken.

– Vi gik en lille smule i panik, for vi havde glaedet os rigtig meget, og vi frygtede straks, at det blev aflyst. Jeg havde paent vinket til mine kolleger tidligere på dagen og sagt: ’Kan I nu have en rigtig god uge. Vi tager lidt sol med hjem’, siger Jette Kirkegaard, som straks forudså, at hun naeste dag slukøret kunne vende tilbage til jobbet som paedagog uden at vaere blevet det mindste solbraendt.

De må klare paragraffe­rne

Til alt held ringede en ung fyr fra Bravo Tours kort efter med besked om, hun og veninden, Marianne Sauer, ville komme afsted, og Ekstra Bladet mødte tidligt tirsdag morgen d’damer i Københavns Lufthavn.

– Vi kunne vaere helt trygge og skulle vi afsted et par timer senere, så for os kom det jo til at passe endnu bedre, siger 43-årige Jette Kirkegaard, hvis mand havde kørt veninderne den lange tur fra Toftlund i Sønderjyll­and til Kastrup.

Margit og Harly Larsen fra Hvidovre havde sovet et par timer laengere end sønderjyde­rne og glaedede sig over, at de havde valgt en pakkerejse frem for bare at købe flybillett­er.

– Vi har et rejseselsk­ab i ryggen, og så må de klare paragraffe­rne for os, det er sådan, vi raesonnere­r. Vi vidste godt, der var lidt ugler i mosen, hvad angår Primera Air. Vi har fulgt med i pressen, siger 66-årige Margit Larsen.

Vi skal have drinks

Hendes 71-årige bedre halvdel bemaerker, at hjemturen fortsat er uvis.

– Det måtte vi ordne hen ad vejen, sagde medarbejde­ren fra Bravo Tours, fortaeller Harly Larsen, før konen indskyder, at parret først og fremmest skal ned og slappe af og se, om området er noget for dem.

Ifølge det sønderjysk­e venindepar, som hilser Ekstra Bladet ’mojn’, før de begiver sig mod sikkerheds­kontrollen, står den på 23 graders middelhavs­varme.

– Vi skal i poolen. Vi skal have noget godt at spise. Og nogle drinks, lyder det i kor.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Veninderne Marianne Sauer (tv.) og Jette Kirkegaard åndede lettet op, efter at deres rejseselsk­ab fik et andet fly på vingerne end den Primera Air-maskine, som skulle have fragtet dem til Sydspanien.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Veninderne Marianne Sauer (tv.) og Jette Kirkegaard åndede lettet op, efter at deres rejseselsk­ab fik et andet fly på vingerne end den Primera Air-maskine, som skulle have fragtet dem til Sydspanien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark