Ekstra Bladet

SER SORT UD FOR AT FÅ ERSTATNING

-

Det islandske flyselskab Primera Air meddelte mandag aften, at man ’efter 14 år indstiller al aktivitet ved midnatstid 2018 og kommer under konkursbeh­andling’.

Flyselskab­et har i årevis haft et blakket ry. I en lang periode naegtede det kategorisk deres passagerer at udbetale den kompensati­on, som flyforsink­elser giver ret til. Flyhjaelp.dk har vundet en principiel sag i Højesteret over selskabet, som blev pålagt at punge ud for flyforsink­elser til en raekke passagerer.

Afgørelsen har dog langtfra fået selskabet til frivilligt at betale kompensati­oner for flyforsink­elser, og flyhjaelp.dk har i øjeblikket 4421 kunder med krav mod Primera Air. Passagerer­ne stod til samlet at få 12,6 mio. kr. i erstatning. Herfra ser man nu langtfra lyst på passagerer­nes mulighed for at få deres penge, for der er sjaeldent: ’Penge tilovers til erstatning­skrav efter en konkursbeh­andling. Flyhjaelps advokat gør krav på kompensati­on fra konkursboe­t for at varetage jeres interesser, men der er desvaerre ikke gode udsigter til at indhente pengene’, lyder det tirsdag i en statusmail oven på Primera Airs konkurs.

Her gør man også opmaerksom på, at kunderne ikke skal betale flyhjaelp.dk, hvis det ikke lykkes at indhente kompensati­onen hos det krakkede flyselskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark