Ekstra Bladet

Sig fra, hvor du før har tiet

-

siden spurgte jeg nyhedsreda­ktøren på eb.dk, FOR ET ÅR hvad det var med det der #metoo. Det vidste han ikke, men det kunne han da finde ud af. Snart rullede vi derudad sammen med alle andre medier med historier om Harvey Weinstein og en raekke andre Hollywood-stjerner, som blev beskyldt for overgreb. Og herhjemme kom det også mest til at handle om filmbranch­en.

Men nu er der gået et år, og vi skal videre.

synes vi, det rager os alle, hvordan vi omgås PÅ EKSTRA BLADET hinanden. Det må aldrig vaere en mere magtfuld person eller en dårlig kultur, der saetter dine graenser. Det skal altid vaere let at sige fra. #metoo handler ikke kun om rent kriminelle forhold. Det handler i høj grad også om den dag på studiet eller på arbejdet, hvor du går hjem med en dårlig fornemmels­e, fordi du er havnet i en uigennemsk­uelig gråzone med sexistiske undertoner. Det kan ske for både maend og kvinder.

Da folkene fra filmselska­bet Meta Film spurgte os her på Ekstra Bladet, om vi vil vaere med til at sparke bolden videre til alle brancher, slog vi til. Meta Film har lavet en konkret og kontant guide til arbejdsgiv­erne og et superreali­stisk undervisni­ngsmateria­le til skolerne. Her genfortael­ler danske skuespille­re virkelige #metoo-historier, som eleverne kan diskutere ud fra.

Det må aldrig vaere en mere magtfuld person eller en dårlig kultur, der saetter dine graenser

sagde på et tidspunkt til mig, at #metoo har gjort EN KOLLEGA det nemmere for ham at tale med sine teenagebør­n om, hvornår og hvordan man saetter graenser. #metoo har simpelthen givet en anledning og en platform for den samtale, som ikke var der før.

Det momentum skal vi holde fast i. Derfor bringer Ekstra Bladet i disse dage en raekke artikler, som saetter fokus på, hvordan vi sammen kan gøre #metoo til #wedo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark