Ekstra Bladet

Nøs tre gange - blev tiltalt for trafikdrab på aegtepar

62-årig tiltalt for uagtsomt manddrab

- FOTO: KENNETH MEYER fb@eb.dk

En 62-årig tysk mand nøs tre gange og mistede bevidsthed­en under et allergisk anfald, da han 17. juni sidste år trak sin bil over i den forkerte vognbane på Køgevej, hvor han påkørte og draebte et aegtepar, der befandt sig i en modkørende bil.

Sådan lød forklaring­en fra manden, der tirsdag var tiltalt for uagtsomt manddrab i Retten i Roskilde, hvor flere af det afdøde aegtepars pårørende var mødt op.

Han naegtede sig skyldig, og retten endte også med at frikende ham. Frifindels­en blev begrundet med, at manden mistede bevidsthed­en og dermed ikke handlede uagtsomt, da han påkørte den modkørende bil.

På ferie

I retten forklarede den 62årige, der dengang var politibetj­ent i sit hjemland, at han netop havde taget faergen fra Puttgarden i Tyskland til Danmark, hvor han skulle holde ferie sammen med sin familie. Han kørte i sin BMW på Køgevej i Roskilde sammen med sin kone og gudsøn, da han pludselig fik et allergisk anfald.

– Mine øjne begyndte at løbe i vand, jeg nøs kraftigt tre gange, og det sortnede for mine øjne. Efter mine nys mistede jeg bevidsthed­en, men vågnede igen, da airbagsene blev udløst, og jeg så, at bilen var fuldstaend­ig smadret. Jeg så efter min kone, der sad ved siden af mig, og på bagsaedet sad vores gudbarn. Selv var jeg klemt fiast af pedalerne, sagde den 62-årige i retten.

Et vidne forklarede, at han kørte foran det afdøde aegtepars bil, da han pludselig bemaerkede, at en BMW begyndte at traekke over i den forkerte vognbane. Vidnet trak ind på cykelstien for at undvige, hvorfra han i sit bakspejl kunne se BMW’en køre frontalt ind i bilen bag ham.

I den påkørte bil sad også det afdøde aegtepars søn, der var til stede i retten for at afgive vidneforkl­aring om ulykken, hvor han på et splitsekun­d mistede begge sine foraeldre.

Drømmer om sammenstød­et

– Min far kørte, imens jeg havde fået tjansen at vaelge musik. Jeg havde hovedet i telefonen, da min far skreg ’fuck’, og så ramte den modkørende bil, sagde han.

Manden fremstod tydeligt maerket af episoden under retssagen, hvor han forklarede, at ulykken har vaeret en hård psykisk belastning.

– Jeg har mareridt hele tiden, hvor jeg drømmer om sammenstød­et. Jeg går i behandling hos en psykolog, jeg har mavesmerte­r og kan ikke sove. Det er selvfølgel­ig enormt belastende, sagde han.

 ??  ?? Et midaldrend­e aegtepar mistede begge livet, da de blev påkørt frontalt af en tysk turist 17. juni sidste år. AEgteparre­ts søn sad på bagsaedet, men slap med livet i behold.
Et midaldrend­e aegtepar mistede begge livet, da de blev påkørt frontalt af en tysk turist 17. juni sidste år. AEgteparre­ts søn sad på bagsaedet, men slap med livet i behold.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark