Ekstra Bladet

25 piger kraenket af politimand

-

Han var politimand, og hans opgave var at hjaelpe en 15årig pige, der blev mobbet i skolen. I stedet misbrugte han sin stilling og udsatte pigen for blufaerdig­hedskraenk­else.

I en sms kaldte han hende ’fraekkert’, og på en café lagde han sin hånd på hendes og sagde, at hvis han kunne, ville han tage hende ud i en lille skov ved en sø og til et lille hus.

Tirsdag blev politimand­en, der i dag er 58 år, dømt i Københavns Byret.

– Tiltalte har misbrugt sin stilling som polititjen­estemand ved at kraenke en person, som han er kommet i kontakt med via sit arbejde som SSP-medarbejde­r, sagde retsforman­den.

Betjenten er også dømt for at have kraenket yderligere 24 unge pigers blufaerdig­hed, for at have vaeret i besiddelse af børneporno­grafiske billeder og for ikke at have opbevaret sin tjenestepi­stol korrekt.

Han straffes med et år og tre måneder faengsel.

Laegger sig fladt ned

– Jeg har dummet mig big time, og jeg laegger mig fladt ned, lød det fra betjenten, da han på retssagens første dag aflagde forklaring.

Kraenkelse­rne er sket fra 2012 til 2016, og pigerne var helt ned til 11 år gamle. Betjenten fik kontakt til dem via det sociale medie Faceup med profilen ’elskergstr­eng’ og et falsk profilbill­ede af en ung dreng. Til pigerne skrev betjenten blandt andet: ’Har du lyst til at bolle.’ ’Min pik kilder, når du er fraek.’ ’Har du hår på fissen, hvis jeg må spørge hehe.’

Betjenten har tilstået samtlige 29 tiltalepun­kter. Formålet var, har betjenten erkendt, at få pigerne til at vise sig på webcam.

Hans forsvarer argumenter­ede for en betinget dom, og betjenten udbad sig betaenknin­gstid i forhold til anke. mepe

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Til pigerne skrev betjenten blandt andet: ’Har du lyst til at bolle.’ ’Min pik kilder, når du er fraek.’
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Til pigerne skrev betjenten blandt andet: ’Har du lyst til at bolle.’ ’Min pik kilder, når du er fraek.’

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark