Ekstra Bladet

GO’ NU NAT OG GÅ NU LIGE HJEM

-

Alle danskere – fra små skolebørn til gamle – kender Kim Larsens sangskatte og kan synge strofer af de mest populaere, for eksemepl ’Susan Himmelblå’og ’Blip-båt.

Gasolin’ var som pop- og rockgruppe et stort faenomen i 70’erne. I 80’erne gik Larsen solo med mere nutids-folkeviser end decideret popmusik.

Hans sange afspejlede tidsånden, kritisk og kaerligt på en fraek og bramfri, lettilgaen­gelig og paeredansk facon, der ikke kan strømlines, kopieres eller globaliser­es uden for Skandinavi­en.

Derfor blev hans USA-turné en fiasko. Hans danske livsstil, fandenivol­dsk og på cykel, er langt fra amerikansk showbusine­ss. Men pyt med det!

Vi elsker ham i DK, og hans sange vil med garanti overleve, selvom han nu er borte. Hans kunst bør naturligvi­s indgå som obligatori­sk dannelse i folkeskole­n.

Han var ingen døgnflue, så det var passende, at DR var på pletten med mindeudsen­delser. ’Go’nu nat og gå nu lige hjem’ Som Benny Andersen så smukt skriver (1981).

Nu har vi i år mistet to store digtere og sangskrive­re, Benny Andersen og Kim Larsen. Det er trist. AEgte kunstneris­ke perler er sjaeldne. Ikke alt, der glimter, er guld. Men det var Kim Larsen!

Else Skovløber Skovvejen 34 Sønderby

Nu har vi i år mistet to store digtere og sangskrive­re, Benny Andersen og Kim Larsen. Det er trist

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark