Ekstra Bladet

Det er noget så forstemmen­de

-

Egentlig er det så forstemmen­de at vaere dansker for tiden – ikke kun fordi Kim Larsen er død – men også derfor. De grundlaegg­ende vaerdier i vores samfund er ved at bryde sammen.

Den ånd, der herskede hos vore foraeldre i 50’erne og 60’erne, er ved at forsvinde.

Det var også det tankesaet, Kim Larsen havde. Og det er det vaerdisaet, som vores velfaerdss­tat hviler på. Hvordan kan det vaere at:

– Danske Banks ledelse kan gå fri, og at en forhenvaer­ende erhvervsmi­nister kan udtale, at vi skal passe på ikke at bashe bankerne? Nationalis­ér banken!

– SKAT ikke har styr på noget som helst, selvom der nu er tilført flere ressourcer? Det koster milliarder, at der snydes, men ingen politikere stilles til ansvar. Og de ledere der var, er nu videre til vellønnend­e jobs som konsulente­r og med en fed aftraedels­e

– Der svindles med penge i forbindels­e med mentorordn­inger? Både i kommuner og til private firmaer.

– Folk ikke laengere kan leve af deres understøtt­else?

– AEldre på plejehjem får en utilstraek­kelig behandling og omsorg?

– Sygehuse har ikke tilstraekk­elig bemanding og i øvrigt skal prioritere kraeftpati­enter frem for andre?

Og der er masser af andre eksempler på, at det danske samfund er ved at køre af sporet.

I ingen af de naevne forhold er der politikere, der tager ansvar. Kan politikern­e efterhånde­n forstå, at vi ikke har tillid til jer, og at vi efterhånde­n ikke gider lege med laengere?

For der er jo ingen af os såkaldte almindelig­e mennesker, der nyder de samme goder, som I gør. Vi må nøjes med en reduceret efterløn og en høj pensionsal­der. I modsaetnin­g til jer. Birgitte Klausen Frederiksb­erg

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ?? Mangt og meget er galt i dagens Danmark, mener Birgitte Klausen, der blandt andet peger på Danske Banks hvidvaskni­ngs-skandale.
FOTO: STINE BIDSTRUP Mangt og meget er galt i dagens Danmark, mener Birgitte Klausen, der blandt andet peger på Danske Banks hvidvaskni­ngs-skandale.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark