Ekstra Bladet

SCHÖNE TAET PÅ AT SAENKE BAYERN

Lasse Schöne taeskede et frispark på tvaerstang­en, men Ajax måtte ’nøjes’ med et point KANONSKUD:

- Tna@eb.dk

aergre sig over, det ikke blev til tre point mod stormagten, da danskeren i tillaegsti­den bragede et frispark på overligger­en.

Det unge Ajax-mandskab blev ellers sendt i et sandt stormvejr fra første faerd i det sydtyske af et højt, klassisk Bayern-pres.

Taet på pauseførin­g

Allerede efter fire minutter faldt det hollandske korthus sammen, da Arjen Robben fik al for god plads ude foran feltet og sendte en blød bold ind i sine landsmaend­s felt. Her stod Mats Hummels helt fri mellem 19-årige Matthijs de Light og 20-årige Maximilian Wöber og kunne bringe favoritter­ne

Så kunne det godt ligne en lang aften for Lasse Schöne og co. i München, men allerede efter et kvarter slap Bayern gaspedalen og gav plads til Ajax. Det var en stor fejltagels­e, for hollaender­ne viste hurtigt, de er så teknisk staerkt et mandskab, at de kunne vaere med, når de fik pladsen.

Den 20-årige back Noussair Mazraoui skabte godt nok selv pladsen efter godt 20 minutter, da han let satte to Bayern-spillere i højre side og fandt Dusan Tadic, der fornemt sendte bolden tilbage i fødderne på Mazraoui, som havde fortsat sit løb i feltet. i front med hovedet. Herefter var det en smal sag at passere Manuel Neuer.

Hjemmehold­et forsøgte efter udligninge­n at skrue tempoet i vejret igen, men nu havde hollaender­ne fået faerten af, at de kunne vaere med.

Faktisk var Hakim Ziyech taet på at give gaesterne en pauseførin­g, da den fodrappe venstreben­sspiller leverede et tordendrøn fra distancen, som Neuer dog lige fik vippet over tvaerstang­en.

Velfortjen­t point

Ajax fortsatte de gode takter i anden halvleg og spillede sig nemt ud af et forgaeves Bayern-pres. Det gav et par giftige kontrastød, som med lidt god vilje kunne vaere blevet omsat til mål af enten Dusan Tadic eller Nicolas Tagliafico.

Det var dog Donny van de Beek, der var den store Amsterdam-synder, da midtbanesp­illeren med knap 20 minutter igen fik en afslutning­smulighed fra helt fri position i feltet. Den sendte han dog på det skammeligs­te ved siden af.

Fem minutter senere ville indskifted­e James Rodriguez ikke stå tilbage for komiske afslutning­er. Colombiane­ren stod om muligt endnu mere fri i den anden ende af banen, men den tidligere VM-topscorer mistimede sin afslutning, så André Onana let kunne redde.

Med fem minutter tilbage blev Kasper Dolberg sendt på banen for Ajax. Danskeren nåede dog ikke rigtig at saette sit aftryk på kampen, der endte med et uventet, men velfortjen­t, point til Amsterdam-klubben mod Bayern München.

Rasmus Nissen Kristensen sad på baenken hele kampen for gaesterne.

Den helt store overraskel­se i gårsdagens Champions League-opgør var kampen mellem CSKA Moskva og Real Madrid. Her måtte det spanske storhold overrasket se sig slået 1-0.

 ?? FOTO: KERSTIN JOENSSON/AP ?? Arjen Robben forsøger at vriste sig fri af Ajax-spillerne Lasse Schöne, David Neres og Daley Blind, men favoritter­ne fra Bayern måtte nøjes med uafgjort.
FOTO: KERSTIN JOENSSON/AP Arjen Robben forsøger at vriste sig fri af Ajax-spillerne Lasse Schöne, David Neres og Daley Blind, men favoritter­ne fra Bayern måtte nøjes med uafgjort.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark